Prof.mr. Pieter van Vollenhoven ontvangt Officierskruis met cijfer 40

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven heeft vandaag het 'cijfer 40', behorend bij het Officierskruis, uitgereikt gekregen op vliegbasis Gilze-Rijen. De heer Van Vollenhoven ontving vijfentwintig jaar geleden het Officierskruis dat het onderscheidingsteken is voor officieren die vijftien jaar lang op eervolle wijze vorst en vaderland hebben gediend. De heer Van Vollenhoven is nu veertig jaar reserveofficier en bekleedt de rang van kolonel.

In het verleden heeft de heer Van Vollenhoven zijn dienstplicht bij de Juridische Afdeling Staf Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten vervuld. Tijdens zijn dienstplicht volgde hij op vliegbasis Gilze-Rijen de Vliegeropleiding Klein Militair Brevet. Na zijn afzwaaien werd hij reserveofficier vlieger bij het 300 Squadron op de toenmalige vliegbasis Deelen.

Vanwege deze band met het 300 Squadron is het 'cijfer 40' vandaag uitgereikt in de crewroom van het huidige 300 Squadron. Voorafgaand aan de uitreiking werd kolonel van Vollenhoven opgehaald met een helikopter behorende bij de Alouette vlucht van het 300 Squadron. Vervolgens maakte de heer Van Vollenhoven een vlucht met een Piper Cup, het vliegtuig waar hij zijn vliegbrevet op heeft gehaald.

Noot voor redacties (