Rabobank Nederland


---

VanHarte en de Rabobank

3-4-2009 | MVO

Stichting VanHarte bindt de strijd aan met sociale armoede en eenzaamheid in de samenleving. Middel in de strijd zijn informele dinerbijeenkomsten die onder de naam 'Resto VanHarte' worden georganiseerd. De Rabobank doet mee.
Van Harte

Met de resto's creëert VanHarte sociale ontmoetingsplekken. Het motto is 'eten, ontmoeten en activeren'. Wijkbewoners - jong en oud, allochtoon en autochtoon, man en vrouw - gaan samen aan tafel, ontmoeten elkaar en bespreken voor de wijk belangrijke zaken. Graag geziene gasten zijn bijvoorbeeld ook de huisarts, de dominee, de imam, de pastoor en de wijkagent.

Op dit moment zijn in een aantal grote steden al resto's actief. De komende jaren streeft VanHarte naar een brede landelijke dekking door in het hele land nieuwe resto's te beginnen. De Rabobank Foundation heeft een donatie gedaan voor de komende drie jaren.

'Ons land telt meer dan anderhalf miljoen mensen die geconfronteerd worden met sociale uitsluiting en eenzaamheid', aldus Pierre van Hedel van de Foundation. 'De steun van bedrijven is van groot belang om bestaande resto's te continueren en nieuwe resto's te openen.'

Lokale banken kunnen partner worden van Resto VanHarte. Als eerste lokale Rabobank beet Rabobank Utrecht op 31 maart de spits af. Burgemeester Aleid Wolfsen opende die dag de Utrechtse Resto. Laurent van den Nouwland, directeur Bedrijven & Private Banking van Rabobank Utrecht, benadrukte dat het een hele praktische en effectieve manier is om de sociale cohesie en leefbaarheid te vergroten. Allerlei zorg- en welzijnsinstanties, religieuze instellingen, re-integratiebedrijven en onderwijsinstellingen zijn van de partij. We laten zien dat ook de Rabobank een toonaangevende positie heeft als het gaat om maatschappelijk betrokken ondernemen.'


* Mens & Maatschappij

---