Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


03 apr 2009

Hangjongeren starten positieve acties voor hun buurt

De tien genomineerden voor Hang Around Award 2009 zijn bekend. Hang Around is een landelijke wedstrijd waarbij jongeren een positieve actie voor hun eigen buurt organiseren.

Ambassadeur Ruud Gullit draagt de jongeren een warm hart toe en zal één van de acties gaan bezoeken: "Jongeren in Nederland: laat zien wat je waard bent! Hang Around is de manier om jezelf in een goed daglicht te zetten en iets moois voor je buurt te doen. Daarom ben ik als ambassadeur van de Postcode Loterij verbonden aan dit initiatief, want in actie komen is goed voor de samenleving en ook goed voor jezelf."

De wedstrijd
Hang Around is een landelijke wedstrijd voor jongeren van 10 tot 20 jaar. Tien groepen jongeren verspreid over Nederland organiseren een actie waarbij ze ten minste 100 buurtbewoners op een positieve manier bereiken. Ze krijgen zo de kans om hun imago en de sfeer in de buurt te verbeteren. Op 20 juni 2009 ontmoeten alle deelnemende jongeren elkaar in Walibi World en strijden zij om de Hang Around Awards.

Van Drive-inn bioscoop tot Cultuurtest
Uit alle inschrijvingen zijn tien acties geselecteerd om deel te nemen aan Hang Around. De acties vinden plaats door heel Nederland, van Harlingen tot Hellevoetsluis. De acties die de jongeren uitvoeren zijn heel divers. In Sleeuwijk organiseren de jongeren een drive-inn bioscoop bij het winkelcentrum waar ze normaal 'hangen', in Utrecht gaan de jongeren met multiculturele hapjes langs de deuren om te testen hoe het staat met de kennis van verschillende culturen.