Politie Kennemerland

Aanhoudingen in overval op pizzakoeriers

Hoofddorp, 03-04-2009

De politie heeft na uitgebreid onderzoek naar een overval begin maart op pizzakoeriers in het Zandbos meerdere verdachten aangehouden. Bij de overval werd de opbrengst van enkele dagen van de pizzeria buitgemaakt.

De verdachten kwamen in beeld naar aanleiding van een mishandeling en vrijheidsberoving op 11 maart jl. van een 17-jarige jongen uit Beinsdorp. Hij was een van de pizzakoeriers die op 5 maart was overvallen. De jongen, die de overval in scene had gezet en dus medeplichtig was aan de overval, had onenigheid met één van de overvallers gekregen over de hoogte van de buit, waarop hij is mishandeld en kort van zijn vrijheid is beroofd. De overvallers, 16 en 18 jaar oud en een 19-jarige jongen, die verdacht wordt van het mishandelen van de 17-jarige jongen, zijn in de afgelopen periode aangehouden. Ook de 17-jarige jongen die de overval in scene had gezet is aangehouden. Daarnaast is een 18-jarige Hoofddorper aangehouden voor heling, hij heeft geld was afkomstig was van de overval doorgegeven aan het 17-jarige oorspronkelijke 'slachtoffer'.

De andere jongen die op 5 maart werd overvallen, was niet op de hoogte van de opgezette overval, hij is geenszins verdachte in het hele verhaal.

In het onderzoek kwam eveneens een 17-jarige bekende van de verdachten naar voren. Er stond een foto van een vuurwapen op een bekende community-site. De foto bleek na onderzoek bij de 17-jarige verdachte thuis te zijn gemaakt. In zijn huis werd een nepvuurwapen aangetroffen. Ook hij is aangehouden.