Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 03-04-2009

Rustige uitgaansavond in Breda

BREDA: De horecanacht van donderdag 2 april op vrijdag 3 april 2009 is erg rustig verlopen. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Bredase centrum aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Zij kreeg daarbij ondersteuning van politie te paard en de Koninklijke Marechaussee. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht. Het was een zeer rustige uitgaansavond, waarbij vier arrestaties plaatsvonden:

- een 18-jarige man stond gesignaleerd voor het verplicht afstaan van DNA-materiaal;

- een 23-jarige militair pleegde mishandeling en werd overgedragen aan de Marechaussee;

- een 22-jarige man gaf een valse naam op toen hij een bekeuring kreeg voor wildplassen;

- een 46-jarige man moest nog een openstaande boete van 370,- betalen.

De politie schreef tien bekeuringen uit voor o.a. 4x wildplassen, 4x verkeersovertredingen, 1x valse naam en 1x drugsbezit.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Inbreker op heterdaad opgepakt

RUCPHEN: De politie arresteerde een woninginbreker op heterdaad. De man probeerde donderdagavond 2 april tegen middernacht zijn slag te slaan bij een woning aan de Sprundelseweg. De bewoners van het huis werden uit hun slaap gewekt door inbraak geluiden en belden direct 112. Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen voor de deur van de woning de verdachte aan. Hij was duidelijk onder invloed van drugs. In zijn zakken had hij spullen uit de woning, waaronder diverse sleutels en wat muntgeld. Hij was via de buitendeur van de garage naar binnen gegaan, waarbij ook het alarm in werking trad. Het gaat om een 21-jarige man, woonachtig in Rucphen.

Fietster (16) gewond bij ongeval

ETTEN-LEUR: De politie behandelde donderdag 02 april 2009 een
verkeersongeval op de kruising van Het Slagveld met De Achtersteven. Een 16-jarige meisje werd aangereden toen ze op haar fiets de kruising overstak. Ze liep daarbij de nodige schrammen en kneuzingen op. Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur toen het slachtoffer geen voorrang verleende aan een automobilist die de kruising op kwam rijden. Het meisje kwam via de motorkap op het wegdek terecht en is daarbij even buiten kennis geraakt. De automobilist was een 30-jarige man uit Etten-Leur. Het slachtoffer droeg ten tijde van het ongeval oordopjes om naar muziek op haar MP-3 speler te luisteren. Ze verklaarde overigens dat ze daardoor niet was afgeleid en de auto al opgemerkt had. Daarbij verkeerde ze in de veronderstelling dat de automobilist haar voor zou laten gaan.

Exhibitionist op heterdaad betrapt

ETTEN-LEUR: Een 36-jarige vrouw uit Etten-Leur werd vrijdagochtend 3 april onverwacht geconfronteerd met een schennispleger. Ze belde meteen de politie, waarna de man werd ingerekend.

Het zedendelict vond plaats rond 12.15 uur op de Spinaker. De
verdachte zat helemaal ontbloot in zijn auto en opende de autodeur om de passerende vrouw de weg te vragen. Ze zag daarbij het geslachtsdeel van de man, wat achter gezien ook zijn opzet was. De vrouw belde meteen de politie en gaf het kenteken van de auto door. De
gewaarschuwde agenten achterhaalden de schennispleger in de omgeving van de plaats van het delict.
Hij werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. Daar vertelde de 46-jarige verdachte (eveneens uit Etten-Leur) dat hij door het mooie weer in de verleiding was gekomen om schennis te plegen. Hij kreeg een proces-verbaal en is daarna weer in vrijheid gesteld.

Frontale botsing op Ulvenhoutselaan

BREDA: Op donderdagmiddag 2 april vond een frontale aanrijding plaats op de Ulvenhoutselaan in Breda. Een 80-jarige Bredase automobiliste kwam vanuit de richting Breda, en ging in de richting van Ulvenhout. Uit tegenovergestelde reed naderde een 48-jarige vrouw uit Galder. Door nog onbekende oorzaak raakte de Galderse plotseling op de andere weghelft waardoor er een aanrijding ontstond tussen beide voertuigen. De veroorzaakster ging per ambulance naar het ziekenhuis vanwege een ernstig versufte indruk. De passagiere (84 jaar) uit de auto van haar tegenligster klaagde over pijn in haar rug en is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Beide voertuigen liepen forse schade op en zijn door een takelbedrijf weggesleept.

Politie neemt rijbewijs af van té snelle automobilist

BREDA: Een 34-jarige automobilist uit Breda moest donderdagmiddag 2 april zijn rijbewijs inleveren. Agenten van het
Verkeershandhavingsteam registreerden om 17.00 uur zijn snelheid op 103 km/u op de Kapittelweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Naast een bekeuring voor een snelheidsovertreding van 53 km/ werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de
overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-04-2009 16:00 | © Regio Midden en West Brabant |