B.Dittrich, M.Boston, B.v der Haak bestuursleden Prins Claus Fonds

03/04/2009 15:02

Prins Claus Fonds

Boris Dittrich, Majorie Boston en Bregtje van der Haak nieuwe bestuursleden van het Prins Claus Fonds

Vandaag, vrijdag 3 april 2009 heeft het bestuur van het Prins Claus Fonds Boris Dittrich, Majorie Boston en Bregtje van der Haak benoemd tot nieuwe bestuursleden. Zij volgen Judith Belinfante, Karim Traïdia en Emile Fallaux (die het bestuur in 2008 verliet) op.

Boris Dittrich (1955) begon zijn loopbaan als advocaat in Amsterdam. Van1994 tot 2006 was hij lid van de Tweede Kamer voor D66, waar hij zich o.a. bezig hield met cultuur, ontwikkelings-samenwerking en integratie. Onder zijn politieke leiderschap nam D66 deel aan het tweede kabinet Balkenende. Na twaalf jaar voor D66 in de Tweede Kamer werkzaam geweest te zijn, werkt hij sinds mei 2007 als Advocacy Director van het Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender program voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in New York.

Marjorie Boston (1964) is artistiek directeur van MC, een theaterinstelling ontstaan uit de fusie tussen Cosmic Theater en Made in da Shade. Een belangrijk speerpunt van MC is intercultureel theater en internationalisering. Marjorie Boston werkte bij grote gezelschappen als o.a. Toneelgroep de Appel en De Paardenkathedraal. Tot eind jaren negentig was zij commissielid van de Raad voor Cultuur en het Fonds voor de Podiumkunsten.

Bregtje van der Haak (1966) is documentairemaker en publicist en werkte o.a. als hoofdredacteur a.i. voor VPRO televisie. daarnaast maakte zij documentaires voor DNW, Tegenlicht en was zij werkzaam als eindredacteur van het kunstprogramma R.A.M. In 2006 werd zij uitgeroepen tot Mediavrouw van het Jaar. Van der Haak is vooral bekend geraakt door haar documentaires over de Arabische wereld. Voor Saoedische oplossingen mocht zij als eerste Nederlandse vrouw filmen in Saoedi-Arabië.

Z.K.H. Prins Friso en Z.K.H. Prins Constantijn zijn erevoorzitters van het bestuur. Lilian Gon(cc)alves-Ho Kang You is voorzitter. Het bestuur bestaat verder uit Marcel Smits (penningmeester) CFO KPN, Peter Geschiere, Emeritus Hoogleraar Antropologie, Universiteit van Amsterdam, Sadik Harchaoui, voorzitter Raad van Bestuur Forum en Herman Froger, oud-ambassadeur in Sri Lanka, Zuid-Afrika, Israël en Portugal. Directie wordt gevoerd door Els van der Plas.

Het Prins Claus Fonds is zeer vereerd en verheugd over de bereidheid van Boris Dittrich, Bregtje van der Haak en Marjorie Boston om zitting te willen nemen in het bestuur.

Cultuur is in de visie van het Prins Claus Fonds een basisbehoefte in de ontwikkeling van een samenleving. Het Prins Claus Fonds is een platform voor interculturele uitwisseling. In samenwerking met personen en organisaties voornamelijk uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied realiseert het Fonds activiteiten en publicaties die bijdragen aan de positieve wisselwerking tussen cultuur en ontwikkeling.

http://www.princeclausfund.org