Politie Groningen

Vrijdag 3 april 2009

Provincie Groningen, 03-04-2009

Groningen: autodief aangehouden

Een 25-jarige man uit Rotterdam is donderdagavond door de politie aangehouden voor autodiefstal. De man werd door agenten op de A6 bij Sint Nicolaasga tot stoppen gedwongen en in de boeien geslagen. Hij reed in een auto die hij kort daarvoor in Groningen aan de Sontweg had gestolen. De eigenaar van de Audi A3 zag nog net dat de dief er met zijn auto vandoor ging. Hij schakelde de politie in. De Groningse politie gaf het bericht aan haar Friese collegas door. De man zit vast. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsendief aangehouden

Een 35-jarige man zonder vast woonadres is donderdagavond door de politie aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten zagen dat de man op de Paterswoldseweg in Groningen een bijzondere interesse had voor gestalde fietsen. De dienders volgende de man om die reden en zagen dat hij kort daarop een fiets stal. Hij werd in de boeien geslagen. De verdachte is een bekende van de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij zit nog vast.

Groningen: alcomobilist aangehouden

Een 32-jarige man uit Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden op de Hereweg in Groningen. De automobilist bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: eenzijdig ongeval door laagvliegende vogel

Een 29-jarige man uit Leek is donderdagnacht op de snelweg A7 met zijn auto tegen de geleiderail gebotst. De automobilist schrok door een laagvliegende vogel. Hij raakte hierdoor de controle kwijt over het stuur. De auto kwam na een botsing tegen de middengeleiding tot stilstand in de rechterberm. De bestuurder bleef ongedeerd, terwijl zijn auto beschadigd raakte. De vogel bleek gevlogen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: controle alcohol en jeugd leidt tot bekeuringen

De politie heeft donderdagmiddag- en avond diverse jeugdigen en volwassenen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De controles werden verricht door jeugdagenten en vonden plaats op meerdere locaties (Kruitlaan, Martinikerkhof, Vismarkt, Pausgang, Reitemakersrijge en Donkersgang) in de binnenstad van Groningen. De politie deelde in totaal 10 bekeuringen uit voor het drinken op straat. Eén jongere kreeg een proces-verbaal, omdat hij als minderjarige softdrugs op zak had. De ouders van de bekeurde jeugdigen worden via een brief geïnformeerd.

Veendam/Hoogezand: politie waarschuwt juweliers voor
oplichtingpraktijken

Donderdagmiddag is door nog onbekenden een diefstal gepleegd bij een juwelier in Veendam. Het drietal, twee vrouwen en een man, kwamen de winkel binnen en bekeken meerdere sieraden. Daarop besloot het drietal de sieraden te kopen, maar het geld moest nog buiten de zaak gepind worden. In een moment van onoplettendheid is het de dieven daarbij gelukt de sieraden ongezien mee te nemen. Het gaat onder andere om een kostbaar horloge. Eerder die middag waren er vier onbekenden met gelijke intenties een juwelier in Hoogezand binnen gelopen. Zeer waarschijnlijk gaat het daarbij in ieder geval om het hierboven genoemde drietal. De juwelier doorzag de truck en wist een diefstal te voorkomen. In beide gevallen voldeden de dieven aan een op elkaar gelijkend signalement. De daders zijn relatief klein (variërend van
1.60 tot 1.75 meter) en hebben een zigeuner uiterlijk. Opvallend is dat de dames een of meerdere grote gouden tand(en) hebben. De politie waarschuwt juweliers voor deze oplichtingpraktijken en adviseert in dergelijke situaties alert te zijn.

Stadskanaal: minderjarige op de bon bij bromfietscontrole

De politie heeft tijdens een bromfietscontrole op de Nederlandlaan een 15-jarige jongen uit Stadskanaal bekeurd. De knaap werd op zijn scooter gecontroleerd. Hij bleek de regels behoorlijk aan zijn laars te lappen. Zo was de jongen nog geen 16 jaar, droeg hij geen helm, was de scooter niet verzekerd, was voor het voertuig nog geen kenteken afgegeven en bleek de scooter ook nog teveel vermogen te hebben. Hij kreeg voor drie feiten een bekeuring uitgereikt. De scooter werd meegenomen naar het politiebureau. De jongen kan het voertuig terugkrijgen als het is geschouwd en er een kenteken voor de scooter is afgegeven.