Gemeente Hellevoetsluis


Persbericht van Oranjefonds: Oranje Fonds reikt eerste buurtcadeau uit in Hellevoetsluis

Utrecht, april 2009 Het Oranje Fonds, het grootste fonds op sociaal gebied, verrast Stichting PUSH met het Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. EUR3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Oranje Fonds uitreikt in Hellevoetsluis. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij EUR 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

De bewoners uit de sportbuurt hebben de laatste maanden hard gewerkt aan een plan voor het buurtcadeau. Alle bewoners hebben in de buurt hebben mee kunnen denken over de activiteiten die men wil gaan organiseren. Op 16 mei is er een groot buurtevenement gepland "sporten met de buren". Alle straten in de sportbuurt en het zwembad De Eendraght doen mee aan een sportestafette. De dag wordt afgesloten met een straatcompetitie festival met pannenkoeken bakken voor de kinderen en nog veel meer leuke activiteiten. Verder worden zijn er dit jaar ook activiteiten gepland zoals de opschoondag deal actie, vakantie activiteiten en burendag. De projectgroep kan nu al rekenen op de vrijwillige steun van vijfentwintig vrijwilligers uit de buurt. De bewoners zijn het Oranjefonds erg dankbaar voor het buurtcadeau dat mede dankzij de steun van het opbouwwerk PUSH een goede bijdrage is voor de sociale cohesie in de wijk.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer EUR 22 miljoen aan organisaties die werkzaam zijn aan de sociale kant van Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds ontvangt onder andere bijdragen van de Nationale Postcode Loterij en giften uit het bedrijfsleven en van particulieren. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

04/02/2009