Gemeente Etten-Leur

Bewoners maken samen met Thea van Vliet kunstwerk

Zie ook


* Schetsontwerp Thea van Vliet

Bewoners maken samen met Thea van Vliet kunstwerk in wijk Etten-Leur-Noord

Oproep voor foto's van vroeger en nu - De meestgeschikte worden gebruikt

In september 2008 heeft de commissie "Beeldende Kunst in de wijken" van de gemeente Etten-Leur, waarin ook een aantal wijkbewoners zit, twee kunstenaars uitgenodigd om een ontwerp te maken voor een beeld in de wijk Etten-Leur-Noord. De vraag van de commissie was om een beeld te ontwerpen waar bewoners aan mee kunnen werken, wat in de omgeving past, wat tegen een stootje kan en wat voor de bewoners leuk is om naar te kijken.

De keuze is gevallen op het ontwerp van beeldend kunstenaar Thea van Vliet.

Het kunstwerk van Thea van Vliet

Thea van Vliet heeft een beeld ontworpen dat bestaat uit een roestvast stalen constructie van ronde buizen die als een soort knikkerbaan alle kanten uitgaat. Het beeld is hierdoor van iedere zijde mooi en uniek om te zien. Aan de buizen komen bollen te hangen. Deze worden samen met wijkbewoners, leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs van mozaïek voorzien. In het mozaïek worden foto's van oud Leur verwerkt, van de wijk en het leven in de wijk van nu. De foto's worden ingebrand op keramische tegels. Hier wordt mozaïek van gemaakt. Dit gebeurt in groepjes onder begeleiding van Thea. De hoogte van het beeld is 3,50 m en het komt in de bocht van de Concordialaan te staan voor de school. Het streven is om het beeld in november 2009 geplaatst te hebben. Ben je geïnteresseerd in het werk van Thea van Vliet, kijk dan op www.theavanvliet.nl

Bewoners maken het kunstwerk

Voor het realiseren van dit kunstwerk zijn er foto's nodig. Iedereen kan foto's opsturen. Deze kunnen van vroeger en van nu zijn. Het kunnen foto's van de wijk zijn of foto's van mensen. Duik in de fotoalbums thuis of ga erop uit met een fototoestel, want wie weet wordt jouw foto gebruikt voor het beeld. Van alle foto's worden de meestgeschikte geselecteerd en gebruikt voor het kunstwerk. De andere foto's worden bij de onthulling geëxposeerd.

Meedoen?

Wil je meedoen met de totstandkoming van dit kunstwerk? Lever dan je foto's uiterlijk 19 april aan. Je kunt ze opsturen naar Annelies Bink, Meidoornlaan 19, 4871 TA Etten-Leur of naar Gemeente Etten-Leur, t.a.v. Ilse van Meggelen, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Vermeld wel je naam en adres op de achterkant van de foto. Je kunt je foto's ook digitaal verzenden naar: info@theavanvliet.nl.

Wil je vanaf half mei meedoen met het mozaïeken? Geef je dan op bij Annelies Bink (076 5014359) of Ilse van Meggelen (076 5024276).

Eén van de activiteiten die in de Beleidsnota Cultuur, Toerisme en Recreatie is opgenomen, is het plaatsen van kunstwerken in de openbare ruimte: Kunst in wijken. Op deze manier wil het gemeentebestuur de inwoners zowel actief als passief in aanraking brengen met beeldende kunst. Er zijn al vijf kunstwerken geplaatst in de wijken Hooghuis, Klein Sander, Groot Sander/Lage Banken, de Grient en Hoge Neerstraat. In wijk De Keen is aan drie kunstenaars een opdracht voor het maken van een schetsontwerp verleend. Etten-Leur-Noord is een van de eerste `oudere' wijken waar een kunstwerk komt.

Agenda inforaad
Pasen

Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl