Gemeente Lelystad

Centrum jeugd en gezin Lelystad op Twitter

Dinsdag 31 maart 2009

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Lelystad (CJG) verspreidt vanaf dinsdag 24
maart nieuwtjes en actualiteiten via Twitter, een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. De berichten zijn te vinden op Twitter http://twitter.com/cjglelystad.

Verspreiden nieuws

Het Centrum voor Jeugd en Gezin ziet in Twitter een mogelijkheid om, naast haar website en 7 x 24-uurs telefonische bereikbaarheid, nieuws te verspreiden. Ook maakt het CJG sinds kort gebruik van Hyves. Het CJG Lelystad is het eerste CJG op Twitter.

Tweets

Op Twitter kunnen zogenaamde tweets, korte berichten van maximaal 140 tekens, verzonden worden. Deze berichten worden getoond op de gebruikerspagina en bij gebruikers die deze willen ontvangen. De combinatie van webloggen en instant messaging wordt ook wel microblogging genoemd. De basisvraag van de dienst is "Waar ben je nu mee bezig?".

Aanmelden voor de tweets van het CJG Lelystad kan via twitter.com en is gratis.

Onthulling toeristische bewegwijzering

Als belangrijkste toeristische gemeente binnen Flevoland wil Lelystad haar toeristische attracties, bezienswaardigheden en recreatieve bestemmingen beter laten zien en bewegwijzeren.

Een voorstel om volgens de landelijke richtlijn versneld over te gaan naar het plaatsen van bruine bordjes naar toeristisch-recreatieve bestemmingen is in de maak. Wethouder Jaap Lodders plaatste donderdag 26 maart alvast een proefopstelling van het gebiedsbord van recreatiegebied
't Bovenwater.

Het is de bedoeling dat meer recreatiegebieden en toeristische trekpleisters van een dergelijk bord worden voorzien. Bestemmingen binnen deze gebieden zoals horecagelegenheden, campings, winkelcentra, jachthavens, musea e.d. krijgen vanaf een bepaald punt een verwijzing met kleinere `strokenborden' langs de weg. Deze strokenborden zijn voorzien van een pictogram en een pijlaanduiding die aangeeft welke richting men moet volgen om op de betreffende bestemming te komen.

Het college inventariseert momenteel de mogelijkheden en bijbehorende kosten van invoering van de bruine toeristische bewegwijzering. Tevens worden criteria opgesteld waaraan toeristische gebieden en bestemmingen moeten voldoen om voor bewegwijzering in aanmerking te komen. De gemeente doet dat in overleg met het toeristisch bedrijfsleven.

---