Siemens

Persbericht

0904.176

Den Haag, vrijdag 3 april 2009

Flexibele en veilige energiedistributie

Siemens lanceert nieuw type railkanaalsysteem

Via railkanaalsystemen wordt elektrische energie veilig en betrouwbaar gedistribueerd vanaf de transformator naar de hoofd- en onderverdeelsystemen tot aan de eindverbruiker. Siemens biedt een compleet assortiment in stroomsterktes variërend van 25A tot 6300A. Ten opzichte van kabels heeft het railkanaalsysteem een hoge kortsluitvastheid en een minimale brandlast. Nieuw is het CD-L railkanaalsysteem voor verlichting en kleine verbruikers. Flexibel, eenvoudig te monteren en uiterst veilig.

Het nieuwe railkanaalsysteem is ontworpen voor toepassingen van 400 VAC, met stroomwaarden van 25 A en 40 A. Het voorziet verlichtingsinstallaties en lage belastingen van de benodigde energie, bijvoorbeeld in warenhuizen, supermarkten, kantoorgebouwen, bouwmarkten en productiehallen.

Dankzij de robuuste uitvoering kan men de armaturen direct op het CD-L railkanaal monteren, wat een kabelgoot overbodig maakt. Signaalkabels kunnen in een kunststof kabelgoot gelegd worden, die op de CD-L railkanaal gemonteerd wordt. Het railkanaal wordt in 1,5-, 2- en 3 meter lengtes geleverd. Men koppelt twee rails aan elkaar door ze in elkaar te schuiven. Voor deze koppeling is slechts één schroef nodig. De montagetijd voor het aanleggen van een elektrische installatie wordt door het toepassen van het CD-L railkanaalsysteem aanzienlijk verkort.

Net als de rest van de Sivacon 8PS familie bevat het CD-L railkanaalsysteem aftakopeningen waarop men connectoren kan plaatsen. Deze zorgen voor de voeding van armaturen en kleinverbruikers en kunnen eventueel worden voorzien van smeltveiligheden. De aanwezigheid van aftakopeningen zorgt voor flexibiliteit. Op elke gewenste locatie kan men eenvoudig een aftakkast met bijbehorende beveiligingen plaatsen.

Het CD-L railkanaalsysteem bestaat uit de volgende mogelijke constructies van geleiders: 2 geleiders+PE, 4 geleiders+PE en 6 geleiders+PE, waarbij de omhulling de aardgeleiding vormt. Het CD-L systeem bestaat als enkele rail en dubbele rail uitvoering, waarmee zelfs tot 10 lichtgroepen geschakeld kunnen worden. De standaard uitvoeringen zijn gegalvaniseerd en wit. Andere RAL kleuren zijn op aanvraag leverbaar. Met flexibele hoekstukken kan het railkanaal bochten maken. Daarbij zijn versperringen geen belemmering meer. Het CD-L railkanaalsysteem voldoet aan de beschermingsklasse IP55 en behoort net als alle andere railkanaalsystemen van Siemens tot de Type Tested Assemblies (TTA) volgens IEC/EN60439-1 en -2. Dit garandeert een hoge mate van veiligheid.

De voordelen op een rijtje:
Bedrijfszeker voor iedere omgeving: hoge kortsluitvastheid en minimale brandlast
Meer flexibiliteit door het plaatsen van connectoren op de juiste locatie van het railkanaal. Dit is bij uitbreiding of aanpassing snel uit te voeren.
Eenvoudige en transparante engineering
Snelle montage: kabelgoot vervalt, schuifkoppeling met één schroef Connectoren zijn uit te voeren met beveiliging

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Ron Nielen
Tel: (070) 333 1052
E-mail: vip.nl@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo