Opticien waarschuwt automobilisten bij AutoRAI

03/04/2009 14:21

Pearle

Pas op een paal!

Opticien waarschuwt automobilisten bij AutoRAI

SOESTERBERG, 3 APRIL 2009 - Vandaag lopen automobilisten bij de RAI minder risico op blikschade. In en om de parkeergarage van de RAI heeft Pearle Opticiens 20 opvallende groene beschermkussens aangebracht, waarop ten overvloede ook nog eens de tekst 'Pas op een paal' staat.

Deze actie maakt deel uit van een campagne waarmee Pearle aandacht vraagt voor het belang van goed zicht in het verkeer. Aanleiding voor deze campagne was onderzoek door de afdeling Oogheelkunde van het VU Medisch Centrum dat uitwijst dat 1 op de 10 automobilisten niet optimaal ziet. Eigen onderzoek van Pearle bij tankstations langs de snelwegen liet zelfs zien dat 1 op de 5 automobilisten zakt voor het eenvoudige oogtestje dat bij het rijexamen wordt afgenomen (een kentekenplaat lezen op 25 meter afstand).

Annemarie Schomaker, Pearle Opticiens: "Deze actie is natuurlijk bedoeld als vriendelijke gebaar naar het publiek. Maar de boodschap van Pearle is wel heel serieus! Optimaal zicht is één van de factoren voor verkeersveiligheid die je zelf kunt beïnvloeden. Met de juiste bril of contactlenzen maak je het voor jezelf en voor je medegebruikers echt een stuk veiliger!"

Pearle heeft al vijftien jaar een samenwerkingsverband met Veilig Verkeer Nederland en heeft als enige optiekketen in Nederland het Optiekkeurmerk van het Keurmerkinstituut. Dit keurmerk garandeert deskundigheid en onafhankelijkheid en wordt officieel aanbevolen door Veilig Verkeer Nederland. Kijk op www.pearle.nl/veiligopweg.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.pearle.nl/veiligopweg