Gemeente Ede

nummer 056 / Ede, 3 april 2009

Gemeente, projectontwikkelaar en gebruiker tekenen overeenkomst Eerste gebruiker voor Business Parc A12-A30 in Ede

Op 3 april 2009 hebben wethouder Roel Kremers van gemeente Ede, de heer Alex van Nifterik van het bedrijf Van Nifterik Holland b.v., en de heer Rob de Vries van R.I. de Vries & Partners een overeenkomst getekend over de ontwikkeling en realisatie van een nieuw gebouw voor Van Nifterik Holland b.v op het Business Parc A12-A30. Deze locatie ligt bij de kruising tussen de autosnelwegen A12 en A30.

Afbeelding: gebouw Van Nifterik Holland b.v. Van Nifterik is leverancier van steunmaterialen en overkappingen voor o.a. de boomkwekerij, de fruitteelt en de tuinbouw. Bamboe vormt daarbij het hoofdproduct; het wordt sinds 1992 door Van Nifterik geïmporteerd uit China.
De nabijheid van de veiling, de mogelijkheid om een gebouw volgens eigen wensen te realiseren en de goede bereikbaarheid zijn van doorslaggevende betekenis geweest voor Van Nifterik om voor deze locatie te kiezen. Het bedrijf is op dit moment nog gevestigd in Barneveld.

Het plangebied waar Van Nifterik zich vestigt is Business Parc A12-A30 dat ongeveer 50.000 m2 groot is. De ontwikkelaar van dit plangebied is R.I. de Vries & Partners. Het plangebied heeft een bijzondere status binnen het nieuw uit te geven bedrijventerrein BT A12, dat ongeveer 100 ha. beslaat. De bebouwing in Business Parc A12-A30 is onderdeel van het integraal ontwerp, dat is opgesteld door stedenbouwkundig bureau IMOSS in samenwerking met JHK Architecten. Hierdoor kunnen bedrijven nieuwbouw volgens hun eigen wensen en met een eigen identiteit laten realiseren. Deze zichtlocatie is hoogwaardig, strategisch gelegen en uitstekend bereikbaar.

Samen met R.I. de Vries & Partners is het plan ontwikkeld op een kavel van ca. 13.000 m² grond. Het gebouw wordt is bedoeld voor opslag, expeditie en kantoorruimte (bij elkaar ca. 10.000 m² b.v.o.). De transactie is tot stand gebracht door Robert Jan Hartman van makelaarskantoor Prominent Vastgoed B.V. uit Veenendaal.

Het gebouw krijgt een bijzondere uitstraling doordat de gevel deels met bamboe bekleed zal worden. Het gebouw wordt ontworpen door Tjade Binnerts, architect te Amsterdam.

Duurzaamheid krijgt veel aandacht in het ontwerp. Zo betreft het een zeer compact gebouw, worden duurzame materialen toegepast en zal de waterafvoer worden gescheiden over separate afvoercircuits. De planning is nog voor de zomervakantie te starten met de bouw, zodat in het voorjaar van 2010 het complex in gebruikgenomen kan worden.
---