Eerste Underground Musical ever: New York, New York in de Amsterdamse metro

Eerste Underground Musical ever:

New York , New York in de Amsterdamse metro

'New York, New York' , de eerste underground musical gefilmd in de Amsterdamse metro. Amsterdam is deze week het toneel van New York Nights, een week vol evenementen - debat, cultuur en fun - die in het kader van NY400 is georganiseerd: 400 jaar vriendschap tussen New York en Amsterdam.

Het jaar 2009 staat in het teken van 400 jaar geschiedenis, 400 jaar gedeelde waarden, en 400 jaar vriendschap tussen Nederland en Amerika. En dat wil Nederland vieren. Staatssecretaris Frans Timmermans coördineert namens het kabinet de activiteiten.

Bekijk 'New York, New York' op YouTube!

Over NY400

Op 28 januari hebben burgemeester Bloomberg, burgemeester Cohen en staatssecretaris Timmermans tijdens een persconferentie in New York het officiële startsein gegeven voor de viering van 400 jaar vriendschap tussen New York en Nederland.

In april 2009 is het 400 jaar geleden dat het VOC schip 'de Halve Maen' met Henry Hudson als kapitein uit Amsterdam vertrok en, op zoek naar een noordoostelijke doorgang naar Azië, op het huidige Manhattan stuitte. Deze gebeurtenis leidde uiteindelijk tot de kolonie Nieuw Nederland en de stichting van de handelspost Nieuw Amsterdam, het latere New York. In 2009 wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze historische gebeurtenis en de gezamenlijke geschiedenis en de gedeelde waarden tussen Nederland en de Verenigde Staten. Meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten is te vinden op www.NY400.nl .

Noot voor redacties (