Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 03-04-2009

Opgepakte verdachte heeft mogelijk meer op zijn kerfstok

ZEVENBERGSCHENHOEK: De politie arresteerde woensdagavond 1 april een 30-jarige man op verdenking van een woninginbraak in Zevenbergen. Dat gebeurde rond 20.00 uur aan de Heerenwei. (zie eerder persbericht). De man werd vrijdag 3 april voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. De politie is nog op zoek naar meerdere gedupeerden.

Uit het rechercheonderzoek is namelijk gebleken dat de man
waarschijnlijk de afgelopen dagen (kort voor zijn arrestatie) in Zevenbergschenhoek actief geweest is. Het gaat dan vermoedelijk om diefstallen uit o.a. schuurtjes/bergingen. Zo was de verdachte in het bezit van spullen, waarvan de herkomst nog niet bekend is. Het gaat om o.a. handgereedschap, elektrisch gereedschap, levensmiddelen een grijze herenfiets. Inwoners van Zevenbergschenhoek worden verzocht in contact te treden met de politie als zij spullen missen en daarvan nog geen aangifte hebben gedaan. Dat kan ook als er geen sporen van braak te zien zijn. Bel 0900-8844 en vraag naar de recherche van het politieteam Mark en Dintel.

Huisvredebreuk in Hoeven

HOEVEN: Op vrijdag 3 april 2009, omstreeks 01:20 uur, kreeg de politie een inbraakmelding. De beveiligingsmedewerker van Bosbad Hoeven had op het terrein een man aangehouden op verdenking van inbraak. Het bleek om een 20-jarige Nederlander te gaan, zonder vaste woon- of
verblijfplaats. De verdachte was kennelijk op zoek naar onderdak en had een leegstaande woning op het terrein opengebroken. Hij vertelde tijdens het verhoor dat het al vaker de nacht had doorgebracht in de woning. De verdachte kreeg proces-verbaal voor huisvredebreuk en is daarna weer in vrijheid gesteld.

Inbrekers actief in de regio

FIJNAART: Op vrijdag 3 april 2009 vond kort na 04.00 een ramkraak plaats op een boekhandel aan de Voorstraat in Fijnaart. De nog onbekende daders botsten met een personenauto tegen de voorpui van de winkel Hierdoor ontstond aanzienlijke schade en konden de criminelen naar binnen. Ze gingen er in dezelfde auto vandoor en namen de kassalade met inhoud mee. Enige tijd later werd een grijze Ford Escort met daarin de bewuste kassalade in Klundert onbeheerd aangetroffen. Deze auto werd in beslag genomen en wordt door de technische recherche onderzocht. Het gaat vermoedelijk om een gestolen auto.

ZEVENBERGEN: Een rookmachine zorgde ervoor dat drie inbrekers op de vlucht sloegen bij een inbraak in een tankstation. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 3 april 2009 om 04.15 uur op Zuidelijke Randweg in Zevenbergen. Na het inslaan van een ruit ging één van de daders naar binnen. Binnen twee seconden vulde de ruimte zich helemaal met rook. Dit was voor de daders reden om onder buit onmiddellijk het hazenpad te kiezen.

BERGEN OP ZOOM: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Huijbergsebaan verdween een bedrijfsauto. De dader brak in de vroege ochtend van vrijdag 3 april in bij het tuinbouwbedrijf.
Om binnen te komen knipte hij het hangslot van de schuifdeur kapot. Daarna doorzocht hij de gehele loods . Een in loods staande Opel Combo werd vervolgens volgeladen met goederen, waarna de dader en met de buit (vooral gereedschappen) en de auto vandoor ging.

STEENBERGEN: Een inbreker stal de kassalade en een TV-scherm van een café aan de Markt in Steenbergen. Het misdrijf vond plaats op vrijdag 3 april tussen 02.30 en 06.00 uur.
Hij was binnengekomen door een raam te forceren. De inbreker brak vergeefs ook nog het biljart en een gokkast open. De eigenaar had het geld daar er al uitgehaald en er viel daar dus niks te halen. De kassalade bevatte overigens alleen een klein bedragje aan muntgeld. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

De politie nam in alle gevallen een aangifte op. Daar waar mogelijk werd ook een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-04-2009 13:53 | © Regio Midden en West Brabant |