Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING AUTO
ROTTERDAM-ZUID / TARWEWIJK - De politie heeft donderdagochtend rond elf uur een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het vernielen van een auto aan de Mijnsherenlaan. De Rotterdammer sloeg met een knuppel op het geparkeerde voertuig en liep vervolgens weg. Gealarmeerde politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de man naar aanleiding van het opgegeven signalement aan op de Boelstraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De knuppel werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* GROTE VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district de Eilanden hield in samenwerking met de verkeersdienst een verkeerscontrole. Donderdag werden tussen 8:00 en 14:30 uur weggebruikers gecontroleerd op de Mosterweg. In totaal werd er voor het overtreden van de geldende regels 69 keer een bekeuring uitgeschreven. Onder andere het produceren van de teveel geluid, overbelading, en rijden met belemmerd zicht leverde bestuurders een bekeuring op.
In negen gevallen werd er een boeterapport uitgeschreven. Hierbij ging het onder meer om het te lang besturen van een voertuig zonder pauze en het rijden zonder tachograaf.


* MAN AANGEHOUDEN VANWEGE HUISELIJK GEWELD

SCHIEDAM - De politie van district Waterweg kreeg donderdagavond om ongeveer zeven uur een melding dat een vrouw mishandeld was in een woning aan het Johann Straussplein. De 36-jarige bewoner van het pand had daar ruzie gekregen met zijn 38-jarige partner en had haar mishandeld. De vrouw raakte daarbij zodanig gewond dat zij overgebracht is naar het ziekenhuis voor onderzoek. De man is aangehouden voor huiselijk geweld en overgebracht naar het politiebureau.


* GETUIGENOPROEP DOORRIJDEN NA AANRIJDING

VLAARDINGEN - De politie is een onderzoek gestart naar de automobilist(e) die op woensdagavond 1 april rond kwart voor negen doorreed na een aanrijding met een fietsster op de Holysingel. Een 17-jarig meisje uit Vlaardingen fietste vanuit de Burgemeester Verkadesingel in de richting van de Holysingel. Op een oversteekplaats werd zij aangereden door een auto die vervolgens doorreed.
Het slachtoffer liep hierbij een hersenschudding, een hoofdwond en een verstuikte enkel op. Ambulancepersoneel bracht haar over naar het ziekenhuis.
De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de automobilist(e) en wil graag in contact komen met getuigen. Signalement
De automobilist(e) reed in een een zwarte Volkswagen Golf met geblindeerde ramen en een dubbele uitlaat. De auto kwam vanuit de Holysingel en reed na de aanrijding weg in de richting van de A20. De politie vraagt getuigen of mensen die andere informatie hebben over de automobilist(e) om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA INBRAAK BIJ EX
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster onderzoekt een inbraak met geweld aan de Dordtselaan. Bij de betreffende woning drongen in de nacht van donderdag op vrijdag rond half één een aantal mannen binnen. Op dat moment waren de bewoonster en haar vriend aanwezig. Al snel bleek het te gaan om de ex-vriend van de bewoonster die met een aantal mannen die zich met geweld toegang tot de woning verschaften. Hij was vermoedelijk uit op een aantal goederen in de woning.
Nadat de verdachten de vrouw en haar vriend verbaal en fysiek te lijf gingen, vluchtten zij met een onbekend aantal goederen de woning uit. De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Hierbij werden ook de signalementen van de verdachten uitgegeven. Medewerkers van de afdeling Cameratoezicht zagen een aantal van hen korte tijd later. Vervolgens kon het vijftal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Rotterdammers (20-24) zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagavond twee jongens aan. Het tweetal spoot diverse tags op woningen in de omgeving van de Rietkerkweg. Een getuige zag dit rond half elf gebeuren en waarschuwde de politie. Agenten stelden een onderzoek in en op de Prins Alexanderlaan zagen zij twee jongens die aan het signalement voldeden.
Het tweetal werd aangesproken en al snel bleek dat zij een spuitbus bij zich hadden. Ook werd duidelijk op welke huizen zij graffiti aangebracht hadden. Het ging om woningen aan de Dirkje Goedhartstraat, de Jean Monnetstraat, de Geertje Wagemakerstraat en de Maartje den Outerstraat.
De Rotterdammers van 15 en 16 jaar oud zijn overgebracht naar het politiebureau. De kosten voor het schoonmaken van de woningen wordt verhaald op het jonge tweetal.