Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.05 uur

Utrecht, 03-04-2009

Drie jongens aangehouden voor vernielingen

VEENENDAAL De politie kreeg donderdagavond omstreeks 23.35 uur een melding dat er drie jongens vernielingen zouden plegen bij een winkelcentrum aan de Veenslag. Zij zouden onder ander met een winkelkarretje tegen lantaarnpalen aanrijden. Tevens zouden zij daar verdacht tussen geparkeerde autos rondlopen.

Toen agenten ter plaatse kwamen waren de jongens al weg. Een oplettende getuige van hetgeen de jongens bij het winkelcentrum aan het doen waren, wees de agenten in de richting waar zij heen waren gegaan. Aan de Rondweg West kon de politie het drietal aanhouden. Het gaat om een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Elst en een 16-jarige jongen uit Veenendaal.

Agenten gingen later kijken bij het winkelcentrum en troffen daar een aantal bekraste autos aan. Tevens troffen zij een aantal omver gegooide pallets op een terrein dat hoort bij van een winkels. De poortdeur van dat terrein was open, mogelijk opengebroken.

Het drietal is ingesloten. Hierbij beledigde de 16-jarige verdachte uit Elst ook nog één van de agenten. Tegen de drie jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.