Bureau Krediet Registratie (BKR) benoemt nieuwe algemeen directeur

03/04/2009 13:00

Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR)

Tiel, 3 april 2009

Met ingang van 1 april 2009 is Peter (W) van den Bosch MBA RB (50) de nieuwe algemeen directeur van BKR in Tiel. Van den Bosch werd door het Dagelijks Bestuur benoemd als opvolger van Wolter Karssenberg (directeur Compliance van BKR) die deze functie ad interim vervulde.

Van den Bosch heeft een ruime ervaring in de financiële dienstverlening en het bankwezen. Eerder werkte hij o.a. bij Fortis Bank, LEVOB Bank en Achmea Bank. Vanaf 2004 was hij bij Achmea lid van het bestuur en als Chief Operation Officer verantwoordelijk voor de operationele processen, projecten en automatisering.

Daarnaast heeft hij vele bestuursfuncties vervuld. Onder andere bij de Stichting Financiële Dienstverlening, Hypotheken Data Netwerk en de Raad van Advies van de NVVK (Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren).

Tevens was Peter van den Bosch bestuurslid en voormalig voorzitter van het bestuur van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland) en voorzitter van het FDN (Financierings Data Netwerk).

Vanuit zijn eerdere functies had Van den Bosch al regelmatig contact met BKR. In juli 2008 werd hij secretaris van het bestuur van BKR. Van den Bosch: "Ik heb altijd wat gehad met BKR. Het is een gespecialiseerd informatiebedrijf met maatschappelijk verantwoorde doelstellingen. In tegenstelling tot wat veel consumenten denken 'oordeelt' BKR overigens niet, dat doen de kredietverstrekkers zelf. Wij verstrekken alleen objectieve gegevens en helpen zo overkreditering bij consumenten en fraude voorkomen. Bovendien beperken we de financiële risico's voor de aangesloten organisaties."

Over Bureau Krediet Registratie

BKR is in 1965 opgericht en gespecialiseerd in het verstrekken en beheren van privacygevoelige informatie. Hiervoor onderhoudt BKR verschillende systemen, waarvan het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) het grootste is. Hierin staan gegevens van circa 11 miljoen mensen. Per jaar informeert BKR - op nationaal en Europees niveau - ruim 21 miljoen keer de aangesloten organisaties. Ook consumenten kunnen informeren naar hun eigen gegevens.

BKR helpt voorkomen dat consumenten meer lenen dan verantwoord is en beperkt de financiële risico's voor de aangesloten organisaties. Op deze manier draagt BKR bij aan een maatschappelijk verantwoorde financiële dienstverlening.

Het stelsel van centrale kredietregistratie is wettelijk vastgelegd in de Wet financieel toezicht (Wft). Bij BKR in Tiel werken circa 100 medewerkers.