Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Digitaal overzicht nieuwbouw in Leidschendam-Voorburg

De gemeente Leidschendam-Voorburg biedt op haar website een overzicht van nieuwbouwplannen in de gemeente. Op
www.leidschendam-voorburg.nl/nieuwbouw is per wijk te zien welke plannen er zijn. Afhankelijk van het stadium van een plan is er een beschrijving te vinden met een verwijzing naar meer informatie.

Wethouder Houtzager toont het overzicht van de digitale nieuwbouwpagina's.

Wethouder Ruimtelijke ordening Marcel Houtzager is blij met deze toevoeging op de website. De nieuwbouwpaginas vormen een publieksvriendelijke vertaling van het overzicht van ruimtelijke projecten. Elk half jaar krijgt de gemeenteraad een overzichtslijst met de status van de diverse projecten in de gemeente. Op deze lijst staan initiatieven waarover verkennende gesprekken worden gevoerd, naast nagenoeg afgeronde projecten.
De digitale nieuwbouwpaginas bevatten behalve een beschrijving van de projecten ook statusinformatie. Als er tekeningen beschikbaar zijn, dan worden deze getoond.

De nieuwbouwpaginas worden komende periode verder uitgebreid met onder meer handige verwijzingen. Een plattegrond waarop alle plannen staan aangegeven, is nog een van de wensen. De nieuwbouwpaginas geven inwoners een overzicht van de plannen in hun buurt. Als zij nog goede ideeën hebben over informatie die wij kunnen toevoegen, dan horen wij dat graag, aldus wethouder Houtzager.