Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Kinderen basisschool De Maten herdenken Oldenzaalse bevrijding

gepubliceerd op : 31-3-2009
Op donderdag 2 april herdenken kinderen van de basisschool De Maten de Oldenzaalse bevrijding. De herdenking vindt plaats om 10.00 uur bij de begraafplaats aan de Hengelosestraat.

Op 2 april 1945 is Oldenzaal bevrijd. Jaarlijks wordt de herinnering aan deze gebeurtenis levend gehouden door een kleine ceremonie. Deze ceremonie wordt ieder jaar door kinderen van een andere basisschool verzorgd. Er is voor deze opzet gekozen, zodat kinderen bewust bezig zijn met dit belangrijke stukje geschiedenis en hierdoor beseffen dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. Dit jaar is de eer aan groep 8 van de RK Basisschool De Maten.
Daarnaast houdt Cultureel Centrum De Hof op zaterdag 4 april om 19.30 uur eenbevrijdingsconcert dat op zaterdag 4 april om 19.30 uur in Cultureel Centrum De Hof wordt georganiseerd. Dit concert wordt ook ter gelegenheid van de Oldenzaalse bevrijding gegeven. Beide evenementen zijn in goed overleg en in samenwerking met het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal georganiseerd.