Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.05 uur

Utrecht, 03-04-2009

Man aangehouden

ZEIST De politie kreeg donderdagmorgen omstreeks 07.10 uur een melding dat er een verwarde man in een bushokje aan de Boulevard zou liggen. Agenten troffen daar een man aan die een herenfiets bij zich had voorzien van een geopend slot zonder sleutel erin. Hierop is de 58-jarige man uit Zeist aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Agressieve man aangehouden op het station

BILTHOVEN De politie kreeg donderdagmiddag omstreeks 17.20 uur een melding dat er een agressieve man zou zitten in een trein bij Station Bilthoven. Toen de politie ter plaatse kwam had de conducteur de man inmiddels al uit de trein gezet en werd hij onder controle gehouden op het perron door andere conducteurs. De 57-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hij zou passagiers en de conducteur hebben beledigd en bedreigd. De verdachte staat bekend bij de politie als veelpleger.

Aanhouden voor bedreiging en wapens

ZEIST De politie heeft donderdag 2 april een man aangehouden voor het bedreigen van een buurtgenoot.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner van de Steynlaan gezien had dat er een gaatje in zijn ruit zat. Toen de man poolshoogte nam, zag hij dat een buurtbewoner naar hem keek en een snijbeweging langs zijn nek maakte. De man belde de politie en vertelde dat hij met een laser had gespeeld en dat dat waarschijnlijk de buurtbewoner geïrriteerd had. Agenten gingen naar de woning van de buurtbewoner. De man gaf aan inderdaad last te hebben gehad van de laserstalen en gaf toe de beweging te hebben gemaakt. In zijn woning vonden agenten een luchtbuks, een alarmpistool en een speelgoedpistool. De wapens zijn in beslag genomen en de man is aangehouden.