Zonnebloem tulp 'De Ontmoeting' gedoopt

03/04/2009 12:52

Nationale Vereniging de Zonnebloem

Op vrijdag 3 april is op de Keukenhof de Zonnebloem tulp 'De Ontmoeting' gedoopt. Dat gebeurde ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Nationale Vereniging de Zonnebloem. De doop van de tulp werd verricht door musicalsterren Tony Neef, Marnix Kappers, Joke de Kruijf en Marika Lansen. Gevieren vormen zij de cast van de Zonnebloem Theater Tournee.

De Zonnebloem zorgt al zestig jaar voor bijzondere ontmoetingen tussen zieken, gehandicapten en vrijwilligers. De goudgele tulp met kartelige zonnebloemachtige blaadjes staat symbool voor deze ontmoetingen. Volgens Piet de Vries, algemeen directeur van de eveneens 60-jarige Keukenhof, is het geen toeval dat de doop van de Zonnebloem tulp plaatsvindt op een stralende, zonovergoten dag. "De zon laten schijnen, zieke en gehandicapte mensen laten stralen, dat is precies wat al die bijzondere Zonnebloemontmoetingen doen."

Sociaal netwerk

Met ruim 40.000 vrijwilligers vormt de Zonnebloem een sterk sociaal netwerk voor mensen met fysieke beperkingen door ziekte, handicap of leeftijd. Jaarlijks organiseert de Zonnebloem 1,2 miljoen huisbezoeken bij 64.000 mensen, 295.000 dagjes uit voor 126.500 mensen en aangepaste vakanties voor bijna 8.000 mensen. Ruim 630.000 mensen steunen het Zonnebloemwerk financieel als donateur.