Van Gogh Museum


Amsterdam, 3 april 2009

200.000ste bezoeker Van Gogh en de Kleuren van de nacht feestelijk onthaald in Van Gogh Museum

Op 3 april 2009 heeft directeur Axel Rüger de 200.000ste bezoeker voor Van Gogh en de kleuren van de nacht mogen verwelkomen in het Van Gogh Museum. De tentoonstelling, sinds 13 februari geopend voor het publiek, kreeg lovende kritieken in de (inter)nationale pers. The New York Times schreef "Gain new insight into one of the 19th century's most influential artists with this unprecedented exhibition". The International Herald Tribune concludeerde "A dazzling show charts van Gogh's metamorphosis", het NRC Handelsblad noemde Van Gogh en de kleuren van de nacht "een magistrale tentoonstelling" en het AD sprak van een "Parade van belangrijke schilderijen". Speciaal voor deze expositie is het museum naast de vrijdagavond ook op donderdag en zaterdag tot 22 uur geopend. KPN is hoofdsponsor van Van Gogh en de kleuren van de nacht.

Van Gogh en de kleuren van de nacht is de eerste expositie die gewijd is aan voorstellingen van de avond en de nacht van Vincent van Gogh (1853-1890). Van Gogh legde een rijkdom aan associaties, diepe emotie en poëtische sfeerbeleving in zijn nachtvoorstellingen. Veel van de tentoongestelde 'nachtwerken' zijn thans uitgegroeid tot ware iconen. In totaal worden er 32 schilderijen, 19 werken op papier en 5 briefschetsen tentoongesteld. Van Gogh en de kleuren van de nacht is tot en met 7 juni 2009 te zien.

Kaartverkoop
Via www.vangoghmuseumtickets.nl kunnen bezoekers wereldwijd online kaarten kopen voor Van Gogh en de kleuren van de nacht (inclusief gratis audiotour voor de tentoonstelling). In Nederland kunnen ook kaarten worden besteld via T 0900 60 60 700 (¤ 0,45/min). De toegangskaarten worden verkocht per tijdsblok en zijn tevens geldig voor de vaste collectie van het museum.


----------