Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.20 uur

Utrecht, 03-04-2009

Jongen aangehouden wegens belediging

SOEST De politie heeft op donderdag 2 april rond 16.15 uur een 14-jarige jongen uit Soest aangehouden wegens belediging.

De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die zich hinderlijk bemoeiden met een scootercontrole aan het Raadhuisplein. Toen de jongeren gevorderd werd het plein te verlaten, vond één van hen het nodig om een agent uit te schelden. Daarop is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en is door zijn vader opgehaald.

Overigens werden tijdens de scootercontrole, tussen 13.30 uur en 16.45 uur, 43 scooters en hun berijders gecontroleerd. Bij 25 scooters en berijders was alles in orde. Bij 18 anderen werden wel overtredingen geconstateerd, zoals: een te hoge snelheid, geen kentekenbewijs kunnen tonen, ondeugdelijke remmen en te veel lawaai. Twee bestuurders werden door de politie aangehouden omdat de framenummers van hun scooters niet klopten.

Snorfiets kwijt

SOEST Een 16-jarige jongen kon op donderdag 2 april zijn snorfiets laten staan nadat hij uit belangstelling bij een scootercontrole had staan kijken.

De controle vond rond 15.15 uur plaats op de Dalweg ter hoogte van het politiebureau. De 16-jarige jongen uit Soest kwam naar eigen zeggen uit belangstelling kijken naar de controle; hij vond het ook geen probleem als zijn snorfiets even door de politie gecontroleerd zou worden.

Er bleek met de snorfiets van alles aan de hand te zijn. Zo klopte onder andere het framenummer niet, bleek de snorfiets een gladde achterband te hebben én beschikte de snorfiets niet over een achterrem. De snorfiets is door de politie naar het bureau gebracht. De vader van de 16-jarige heeft later vrijwillig afstand gedaan van de snorfiets. De snorfiets zal vernietigd worden.