Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Nunspeet - Overval op ABN Amro bank            |

Direct na de overval van vanochtend op de ABN Amro bank aan de Laan in Nunspeet heeft de politie met meerdere eenheden in de omgeving gezocht naar de overvallers. Dit heeft geleid tot de aanhouding van twee mannen op het Heidelaantje in Nunspeet.


Het gaat om een 20 en 22-jarige man, beide afkomstig uit Amsterdam. De mannen worden ervan verdacht de overval van vanochtend te hebben gepleegd. De politie onderzoekt nog of zij hier mogelijk hulp bij hebben gehad.


Het vanochtend verstuurde SMS-alert bericht heeft er verder toe geleid dat de zwarte bromfiets waarop de overvallers zijn weggevlucht, is aangetroffen aan het Meidoornerf in Nunspeet.


De politie zet het onderzoek naar de overval voort. Mensen die iets hebben gezien van de overval of het wegvluchten van de overvallers, of mensen die mogelijk andere informatie hebben over de overval, worden nog steeds dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


EINDE BERICHT


Zie onder het vanochtend verstuurde bericht.

Aanvullend detail: in de bank waren vanochtend ten tijde van de overval vijf personeelsleden aanwezig.


Vrijdag 3 april is rond 08:50 uur de ABN Amro bank aan de Laan in Nunspeet overvallen. De twee overvallers zijn op een zwarte scooter weggevlucht in de richting van het Oranjepark. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en stelt een onderzoek in. Ook wordt er in de omgeving gezocht naar de overvallers.


De overvallers zijn via de achterzijde van de bank de bank binnengedrongen door een ruit te forceren. Ze dwongen het aanwezige personeel op de grond te gaan liggen en hebben een geldbedrag buitgemaakt. Er is niemand gewond geraakt. Één van de overvallers was bewapend met een slagwapen.


Het signalement van de overvallers luidt; twee jongen mannen van om en nabij de 20 jaar, beide met een getinte huidskleur. Een van hen droeg een grijze jas en een blauwe capuchon, en had een grote blauwe tas bij zich. De ander droeg een zwarte broek met witte strepen en een zwart petje.


De politie heeft direct SMS-alert ingezet om mensen in de buurt die de overvallers mogelijk hebben zien wegvluchten, op te roepen de politie direct te bellen.


Getuigen worden dringend verzocht de politie te bellen via 0900-8844. De politie is ter plekke een uitvoerig onderzoek gestart, waarbij alle betrokkenen worden gehoord en ook een technisch onderzoek wordt ingesteld.


EINDE BERICHT


tel. 055 543 6065


-----------------------



---- --