Politie Gelderland-Zuid

Containers ingepakt

Geldermalsen, 03-04-2009 o Donderdag rond 17.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er twee containers met mogelijk een gevaarlijke stof erop op een bedrijventerrein in Geldermalsen zouden zijn afgeleverd.

Na enig doorvragen en uitzoeken bleek er eerder deze week een brand op een containerschip in de haven van Rotterdam te zijn geweest. De containers werden na de brand gereinigd en bij de twee containers werd nog een meting gedaan naar eventuele gevaarlijke stoffen. Ondanks dat de uitslag van deze meting nog niet bekend was, werden de containers toch op transport gezet. Donderdag kwamen ze aan bij een bedrijf aan de Poppenbouwing in Geldermalsen.

De brandweer ging na de melding van de besmette containers ter plaatse en verrichtte een meting naar de stof op de containers. De stof bleek een vorm van zoutzuur te zijn. Daarop werden speciale brandweereenheden opgeroepen en kwam ook de politie ter plaatse. De politie zette een straat af zodat de brandweer op het terrein ongestoord haar werk kon doen. Met een hoogwerker gingen brandweermannen in speciale beschermende kleding aan de slag met het inpakken van de containers. Beide containers werden in een soort landbouwplastic ingepakt.
De volksgezondheid kwam niet in gevaar. Het zoutzuur is alleen schadelijk bij direct contact. Bedrijven in de omgeving konden dus geopend blijven voor publiek.

Vrijdag worden de containers door een specialistisch bedrijf gereinigd. Niemand is gewond geraakt bij het aantreffen of inpakken van de containers.

(11)

Laatst gewijzigd 03-04-2009 11:54 | © Regio Gelderland-Zuid |