Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.05 uur

Utrecht, 03-04-2009

48 Bekeuringen en zes aanhoudingen bij politiecontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 2 april toezicht gehouden op de koopavond in de binnenstad van Utrecht. Dit resulteerde in zes aanhoudingen en 48 bekeuringen.

Ook op Hoog Catharijne was politie aanwezig om overlast tegen te gaan. Agenten spraken daar tientallen jongeren aan die in groepjes stonden en zich zonder redelijk doel ophielden in het winkelcentrum. De meeste personen namen de waarschuwing voor lief en liepen verder. Zes personen mannen zijn aangehouden voor belediging, het overtreden van een gebiedsontzegging, hinderlijk gedrag en nog openstaande boetes/straf.

In totaal schreven agenten 19 bekeuringen uit voor overtredingen van de verkeersregels zoals fietsen in het voetgangersgebied, rijden door rood, rijden zonder fietsverlichting etc. Nog eens 29 bekeuringen werden uitgeschreven voor overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening zoals alcohol drinken op straat, hinderlijk gedrag vertonen, groepsvorming en voor het opgeven van een valse naam of niet kunnen tonen van identificatie.

Aangehouden voor geweld tegen toezichthouder

UTRECHT De politie heeft donderdag 2 april op de Zadelstraat een winkelmedewerker aangehouden op verdenking van het plegen van geweld tegen een toezichthouder van de gemeente.

Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie de melding dat er bij een winkel aan de Zadelstraat een conflict was ontstaan tussen een medewerker van de winkel en een medewerker van Toezicht & Handhaving. Ter plaatse bleek dat de medewerker van Toezicht & Handhaving fotos had gemaakt van een situatie bij de winkel en dat de winkelmedewerker dit wilde beletten. De winkelmedewerker trok volgens bij de toezichthouder de fotocamera uit haar handen, waardoor zij letsel aan haar hand opliep. De toezichthouder deed aangifte. De winkelmedewerker is aangehouden en verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Man ernstig gewond bij aanrijding

UTRECHT Op de kruising Kardinaal de Jongweg Jan van Galenstraat heeft vrijdagmorgen 3 april een ernstige aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding waarbij iemand gewond was geraakt. Agenten zagen een voetganger midden op de weg liggen. Het bleek dat de man, een 24-jarige man uit Barneveld, was aangereden door een 21-jarige automobilist uit Utrecht die over de Kardinaal de Jongweg richting Veemarkt reed. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en had een hoofd- en een beenwond. Hij is per ambulance in kritieke toestand naar het UMC vervoerd. De automobilist is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de exacte toedracht van het ongeval in onderzoek.

Auto vernield

UTRECHT Op de Marco Pololaan heeft een 28-jarige man uit Utrecht donderdag 2 april de auto van een plaatsgenoot vernield. De politie hield de verdachte aan.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een man de ruiten van een auto van een andere man had ingeslagen. Agenten gingen ter plaatse en hoorde het verhaal aan. De verdachte was al weg. Hij had kort daarvoor de automobilist klem gereden, een ruit ingeslagen en deuken in de auto geslagen. De verdachte en het slachtoffer zouden elkaar kennen en een conflict hebben. Agenten gingen op zoek naar de verdachte en troffen hem in zijn woning aan. Hij is aangehouden en ingesloten.

Bekeurd voor werven zonder vergunning

UTRECHT Een 29-jarige man uit Arnhem is donderdag 2 april bekeurd omdat hij zonder vergunning afnemers van een voordeelpas aan het werven was. De man werd om 21.50 uur bekeurd en zei tegen de agenten dat hij de bekeuring snel wilde krijgen, zodat hij even verderop weer verder kon gaan met flyeren. Daarop hebben agenten zijn bonnenboekje in beslag genomen.

Fietsster gewond bij aanrijding

UTRECHT Op de Vleutenseweg is donderdag een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een motorrijder. Omstreeks 16.25 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Het bleek dat de 14-jarige fietsster uit Utrecht niet gezien had dat de 20-jarige motorrijder uit Langerak eraan kwam rijden. Het meisje reed ter hoogte van de Javastaat de rijbaan van de Vleutenseweg op en werd daar geschept door de motorrijder. Beiden kwamen ten val. Het meisje is met een gebroken kaak per ambulance naar het UMC vervoerd. De motorrijder raakte niet gewond.

Bedreiging na terechtwijzing

UTRECHT Donderdag 2 april heeft de politie dankzij een getuige een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor een poging tot diefstal en bedreiging.

Omstreeks 19.15 uur belde een getuige de politie; hij was zojuist op het Vredenburg bedreigd door een man die hij terecht had gewezen. De getuige had namelijk kort daarvoor gezien dat de man probeerde om tassen van een bagagedrager van een fietsster te stelen. Hij waarschuwde de fietsster en sprak de man aan. Die bedreigde op zijn beurt de getuige met de dood. De man belde de politie en agenten hielde de 38-jarige verdachte aan op het Vredenburg.