Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.15 uur

Utrecht, 03-04-2009

Nieuwsgierigheid zorgt voor aanhouding

WOERDEN Een 15-jarig meisje uit Woerden is op donderdag 2 april per toeval aangehouden op verdenking van fietsendiefstal/heling.

Rond 19.45 uur waren politiemensen op het Stationplein-Zuid bezig een fiets weg te halen die mogelijk afkomstig was van diefstal. Het 15-jarige meisje was waarschijnlijk nieuwsgierig en fietste met een vriendin naar de agenten toe. Een van de agenten kreeg bij de aanblik van de fiets van het meisje de indruk dat deze wellicht ook niet helemaal eerlijk was en besloot de fiets te controleren. Het bleek dat de fiets inderdaad van diefstal afkomstig was. De 15-jarige werd daarop aangehouden en op het bureau verhoord. Het meisje vertelde de fiets te hebben geleend van een familielid. De politie onderzoekt de zaak.

Man overleden na aanrijding

WOERDEN De 43-jarige man uit Bunnik, die dinsdag 31 maart gewond raakte bij een aanrijding op de Waardsebaan/Parklaan, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie ontving donderdag 2 april bericht dat het slachtoffer was komen te overlijden. De exacte toedracht van het ongeval is in onderzoek. Zie ook Persberichten Rijn & Venen, woensdag 1 april 2009.