Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 12.05 uur

Utrecht, 03-04-2009

Verloop onderzoek steekincident (zie persberichten Eemland zuid dd.
01-04-09)

AMERSFOORT Dinsdagavond werden omstreeks 19.15 uur vier verdachten aangehouden na een vechtpartij en steekincident op de Langebeekstraat en Souverrein. De politie hield op de Souverrein een 20-jarige Amersfoorter, een 38-jarige man en een 42-jarige man uit Apeldoorn aan. Korte tijd later werd ook een 23-jarige verdachte uit Deventer worden aangehouden. De politie startte een nader onderzoek en verhoorde de verdachten.

Inmiddels verdenkt de politie de 20-jarige Amersfoorter van het steken in de schouder van de 38-jarige man met een mes. De Amersfoorter verklaarde dat hij werd mishandeld door de andere mannen. Hierbij liep hij onder andere zwaar letsel op aan het gelaat. Beiden moesten behandeld worden in het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de aanleiding voor de vechtpartij een uit de hand gelopen ruzie is over de aankoop van harddrugs door de mannen uit Apeldoorn en Deventer bij de Amersfoorter. Hierover hebben enkele verdachten bekennende verklaringen afgelegd. De vier verdachten zitten in voorarrest.

Verdachte inbraak in auto aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op 2 april een 25-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van inbraak in een auto op 13 februari 2009 op het Flintplein. Hierbij werden een ruit van de auto ingeslagen en goederen weggenomen. Na onderzoek verdacht de politie de 25-jarige Amersfoorter van de inbraak en diefstal. Op 2 april zagen surveillerende agenten de betreffende verdachte bij de Kamp over straat lopen. Zij wisten dat hij voor de inbraak gezocht werd en hielden hem daarop direct aan aan. Hij werd overgebracht naar het bureau en zit vast voor nader verhoor en onderzoek.

Drie mannen aangehouden voor autodiefstal

HOOGLAND Donderdagmiddag controleerden agenten aan de Bunschoterstraat omstreeks 14.10 uur een auto met Pools kenteken die daar reed. Bij navraag bleek het voertuig gesignaleerd te staan als gestolen in Polen. In de auto zaten drie mannen. Zij werden aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachten, twee 20-jarigen en één 23-jarige, werden verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.