Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 april 2009

Inhaalverbod vrachtwagens

Rijssen, Bornerbroek

Politie Twente heeft speciaal gecontroleerd op het inhaalverbod van vrachtauto's op de A1. Hiermee hoopt ze de verkeersveiligheid te verhogen en de frustratie bij overige weggebruikers weg te nemen.

Vrachtauto's die inhalen staat in de ergernis top tien van weggebruikers op nummer vijf. Op donderdag 2 april tussen 15.00 uur en 18.30 uur heeft politie Twente gecontroleerd op deze overtreding op de A1 tussen Azelo en Bathmen. In totaal werden er 19 vrachtauto's bekeurd. De overtreding kost E 150, 00. Van de beboete chauffeurs betrof het vijf buitenlandse chauffeurs die meteen de bekeuring moesten betalen. Tevens werden er bekeuringen uitgeschreven voor het onnodig gebruik maken van de vluchtstrook, puntstuk, niet handsfree bellen en onjuist Duits Kurtzeitkenzichen voeren. Tevens wordt tegen een automobilist proces-verbaal opgemaakt omdat hij tijdens het rijden een rekenmachine bediende.

Omdat de controlerende agenten het aantal uitgeschreven boetes fors vonden zullen ze vandaag, vrijdag 3 april 2009, nogmaals de controle herhalen. Deze 'inhaalverbodcontrole' werd in het verleden vaker gehouden, met behulp van de helikopter. Nu worden zowel onopvallende als opvallende politiemotoren ingezet om de foutieve chauffeurs op te sporen. (09-037604)

Snelheidscontrole

Goor

De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Diepenheimseweg te Goor in de gemeente Hof van Twente. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is.

Uit eerdere snelheidsmetingen is gebleken dat er te hard wordt gereden over de Diepenheimseweg te Goor. Een enquête wees uit dat buurtbewoners de verkeerssituatie daar als onveilig ervaren. Op de Diepenheimseweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Op donderdag 2 april 2009 werd gecontroleerd van 15.00 uur tot 18.00 uur. In totaal werden 360 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 12 bestuurders te hard. De hoogstgemeten snelheid betrof 61 km/u. (09-037530)

Man met gas/alarmpistool aangehouden

Albergen, Hengelo

Een 25-jarige man werd aangehouden omdat hij met een vuurwapen was gesignaleerd in Hengelo.

Op donderdag 2 april 2009 omstreeks 22.30 uur kwam er bij Politie Twente een melding dat een man een vuurwapen toonde aan een meisje. De gealarmeerde politieagenten hebben daarop een onderzoek ingesteld en konden de man met het vuurwapen om 23.50 uur in zijn woning in Albergen aanhouden . De man, 25 jaar uit Albergen, deed vrijwillig afstand van zijn pistool en munitie. Deze lag in het dashboardkastje van zijn auto. De man is na verhoor om 1.45 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt doorrijder

Enschede

Een 28-jarige vrouw raakte op donderdag 2 april gewond bij een ongeval. De politie is op zoek naar de veroorzaker die doorgereden is.

Omstreeks 7.38 uur reed een 28-jarige vrouw op haar fiets over de Laaressingel in Enschede. Ze reed in de richting van de Lasondersingel. Een automobilist reed over de Minkmaatstraat en stak de Laaressingel over in de richting van de Schouwinkstraat. Hierbij zag de bestuurder waarschijnlijk de vrouw op de fiets over het hoofd. De vrouw raakte gewond en haar fiets beschadigd. De bestuurder van de auto is weggereden zonder zijn of haar identiteit kenbaar te maken. Het betrof een oud type lichtblauwe Daihatsu Charade. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (09-037204)

Automobilist veroorzaakt ongeval en gaat ervan door, de politie zoekt getuigen Enschede
Een 14-jarige jongen raakte donderdagmorgen 2 april omstreeks 08.00 uur gewond tijdens een aanrijding met een automobilist op de kruising Javastraat / Floresstraat in Enschede. De automobilist ging ervan door zonder zijn/haar identiteit achter te laten. De jongen werd aangereden door vermoedelijk een kleine blauwe auto en raakte met zijn hoofd de auto en viel op de grond. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-037219)

Man aangehouden na dreigen met mes Hengelo
Een 44-jarige man uit Hengelo werd donderdag 2 april aangehouden, omdat hij meerdere mensen met een mes bedreigde.

Donderdagmiddag 2 april omstreeks 13.45 uur kreeg de politie melding dat een man omstanders bedreigde met een mes bij een vijver op de Bataafse Kamp in Hengelo. De politie startte een onderzoek. Op aanwijzing van getuigen kon de politie een 44-jarige man aanhouden als verdachte. De man droeg diverse messen bij zich. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-037366)

Krantendief aangehouden
Oldenzaal
Een 56-jarige man uit Oldenzaal werd donderdag 2 april aangehouden, omdat hij verdacht wordt meerdere kranten te hebben gestolen bij een winkel aan de Driehoek in Oldenzaal.

Donderdagmorgen 2 april 2009 deed een eigenaar van een winkel in de Driehoek in Oldenzaal aangifte van diefstal van meerdere kranten. Bleek dat al geruime tijd kranten werden gestolen voor de winkel. Er werd een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek kon een 56-jarige man uit Oldenzaal worden aangehouden. Hij bekende diefstal van één krant. De politie onderzoekt de diefstal van de andere kranten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-037253)

Man aangehouden na inbraak in auto Nijverdal
Een 24-jarige man uit Polen werd op donderdag 2 april aangehouden, omdat hij verdacht wordt eerder die ochtend in een auto aan de Rossinistraat in Nijverdal te hebben ingebroken.

Donderdagmorgen 2 april omstreeks 02.30 uur kreeg de politie melding dat er zojuist in een auto aan de Rossinistraat in Nijverdal was ingebroken. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit politieonderzoek kon later die ochtend een 24-jarige man uit polen worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de inbraak te hebben gepleegd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-037192)

Man aangehouden na vernielen meubilair Enschede
Een 25-jarige man uit Enschede werd op vrijdag 3 april aangehouden, omdat hij meubilair in een uitgaansgelegenheid had vernield.

Vrijdagmorgen 3 april omstreeks 01.15 uur zag oplettend personeel van een uitgaansgelegenheid op de Oude Markt in Enschede een man het meubilair aan het vernielen was. De man werd aangehouden door de beveiligingsmedewerkers en direct overgedragen aan de politie. De man, een 25-jarige Enschedeër, bekende het meubilair te hebben vernield. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-037683)

Fietsster gewond na aanrijding met automobiliste Almelo
Een 61-jarige vrouw uit Almelo raakte donderdag 2 april gewond, toen zij met haar fiets werd aangereden door een automobilist.

Donderdagmiddag 2 april omstreeks 16.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Bleskolksingel / Vriezenveenseweg in Almelo. Bleek dat een 76-jarige automobiliste uit Almelo over de Bleskolksingel reed, komende uit de richting van de Stins. Ter hoogte van het verkeerslicht zag zij ineens een 61-jarige fietsster uit Almelo van rechts komen. Ze kon niet meer tijdig haar voertuig tot stilstand brengen, waardoor een aanrijding ontstond. De 61-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-037476)

Motorrijdster gewond na aanrijding Enschede
Een 43-jarige vrouw uit Enschede raakte donderdag 2 april gewond, toen zij met haar motor werd aangereden door een automobilist.

Donderdagavond 2 april omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Bultsveldmaatweg / Helioslaan in Enschede. Bleek dat een 28-jarige automobiliste uit Enschede over de Bultsveldmaatweg reed en links de Helioslaan in wilde rijden. Daarbij zag zij een 43-jarige motorbestuurster, die uit tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 43-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-037533)

Man moet gas/alarmpistool inleveren Albergen
Een 25-jarige man uit Albergen werd donderdag 2 april aangehouden, omdat hij in zijn auto een gas/alarmpistool had liggen. De politie kon de man bij zijn woning aanhouden. Het gas/alarmpistool en munitie werd aangetroffen in de auto en in beslag genomen. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-037670)

Drie mannen aangehouden na bezit drugs De Lutte
Drie mannen, een 18-jarige en twee 22-jarigen, allen woonachtig in Losser, werden vrijdagmorgen 3 april aangehouden, omdat zij in het bezit waren van drugs en drugsbenodigdheden. De auto werd opgemerkt door surveillerende agenten op een parkeerplaats van natuurpark het Arboretum aan de Lossersestraat in De Lutte. Drugs en de benodigdheden werd in beslag genomen. Na verhoor hebben de mannen het politiebureau verlaten. (09-037687)

tel. 053-4555588

---- --