Gemeente Dongen

Realisatie rotonde Middellaan-Westerlaan door BAM Wegen

Publicatiedatum: 3-4-2009

BAM Wegen gaat de nieuwe rotonde aan de Middellaan-Westerlaan in Dongen realiseren. Dat heeft wethouder Ad Stoop (Verkeer) vrijdag 3 april bekendgemaakt. Hij deed dat door het onthullen van het bouwbord aan de Middellaan. Het college van B&W heeft BAM Wegen geselecteerd na een aanbesteding onder zeven aannemers. BAM Wegen scoorde het hoogst wat betreft prijs en snelheid.

Het bouwbord is voorzien van een aantal impressies van de nieuwe rotonde. Daarmee sluit het bord aan op de andere communicatiemiddelen die voor het project zijn ontwikkeld, zoals de speciale editie van de Informatiekrant, de aanmeldingskaart voor de nieuwsbrief, de presentatieschermen en deze nieuwsbrief.

Rijenseburg/Westerlaan
De gemeente combineert het aanleggen van de rotonde met een aantal andere klussen. De eerste fase bestaat uit onderhoud aan de Rijensebrug/Westerlaan. De brug en een deel van de Westerlaan worden dan helemaal afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Tichelrijt en de kern van Dongen. De werkzaamheden nemen drie tot vier weekenden in beslag, te beginnen in het weekend van 17 tot en met 20 april. De afsluiting duurt van vrijdag 19.00 uur tot maandag 05.30 uur.

Aanleg rotonde
De aanleg van de rotonde begint medio mei. Dan gaat de kruising Middellaan-Westerlaan dicht. Er is vanaf dat moment een noodweg beschikbaar waarover het verkeer richting Oosterhout en richting Rijen kan worden afgewikkeld.

Werkzaamheden Oosteind
Bij de gemeente zijn vragen binnengekomen over de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in Oosteind (Provincialeweg-Lage Ham). De gemeente Dongen werd zelf ook verrast door het oponthoud op de weg, te meer omdat met de buurgemeenten van tevoren uitgebreid is gecommuniceerd over planning van de werkzaamheden in Dongen. De gemeente Oosterhout heeft de gemeente Dongen inmiddels verzekerd dat de werkzaamheden in Oosteind klaar zijn voordat Dongen aan de rotonde begint.

Meer weten? Kijk op Plannen en projecten.