Gemeente Dongeradeel


Compostactie in volle gang!

Donderdag 2 april is de traditionele compostactie weer van start gegaan. Alle inwoners van Dongeradeel kunnen weer gratis compost ophalen van het gemeentelijk terrein aan de Birdaarderstraatweg 86 net buiten Dokkum.

Bezoek van de wethouder
Wethouder Rudolf Boersma nam ook nog even een kijkje bij de compostactie. Omdat aanhangwagens met een shovel worden geladen hoefde de Wethouder ditmaal de handen niet uit de mouwen te steken. Wilt u ook nog compost ophalen? Dat kan nog op vrijdag 03 april van 9.00 uur 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 04 april van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Vermindering van afval
De compost wordt u geschonken als dank voor uw inspanningen om de afvalscheiding een succes te maken. Door de gescheiden inzameling van afval wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de hoeveelheid afval. In de eerste plaats doordat er minder afval gestort of verbrand hoeft te worden. In de tweede plaats omdat het afval wordt omgezet in een hoogwaardig eindproduct. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.
Compost Compost