SaaSplaza verlengt SAS 70, type II certificering

03/04/2009 10:58

Siennax International BV

Amstelveen, 3 april 2009 -- SaaSplaza, het belangrijkste open SaaS Platform, behaalde dit jaar opnieuw een SAS 70, type II certificering. Dit is het derde jaar op rij dat SaaSplaza deze certificering ontvangt en hiermee de hoogste kwaliteit garandeert bij het uitvoeren van belangrijke processen van haar klanten in zowel Europa als de VS.

SAS 70 is een internationaal erkende auditing standaard voor profesionele IT service providers, aanbevolen door IT analisten als Gartner en IDC. De certificering wordt meer en meer beschouwd als een kwaliteitskeurmerk en geeft een oordeel over de effectieve en langdurige werking van interne controlemaatregelen. De SAS 70 certificering is gebaseerd op de richtlijnen van de organisatie van Amerikaanse externe accountants (AICPA).

Gedurende een periode van zes maanden onderzoekt een auditor of alle procedures, processen en systemen van SaaSplaza in deze periode effectief hebben gefunctioneerd en voldoen aan de eisen zoals gesteld door de AICPA (American Institute of Certified Public Accountants).

"De SAS 70, type II certificering is belangrijk voor ons" zegt Daan Hoeksema, Director SaaSplaza NL, "Een 'must' voor onze partners die hun bedrijfskritische applicaties en data aan ons toevertrouwen", vervolgd hij. " Met deze SAS 70, type II certificering geven wij onze partners de zekerheid en transparantie dat deze gegevens bij ons in veilige handen zijn"

SaaSplaza partners en hun klanten kunnen het SAS 70, type II-rapport gebruiken bij hun eigen interne audits. Het rapport geeft gedetailleerd inzicht waarnaar onderzoek is gedaan en welke verbeteringen gedurende de auditingperiode zijn aangebracht.

Voor meer informatie, www.sas70.com

Over SaaSplaza

SaaSplaza is een open platform dat software vendors en implementatie-partners samenbrengt voor het transparant leveren van Software-as-a-Service. Dit biedt klanten het grote voordeel om verschillende SaaS oplossingen van verschillende partners af te nemen tegen de hoogst mogelijke garanties op het gebied van beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en servicelevels. Deze garanties worden onderschreven door de SAS 70, type II certificering.

Momenteel werken 70 software vendors en implementatiepartners uit Europa en de US samen op SaaSplaza. Dagelijks maken meer dan een miljoen eindgebruikers in 50 landen gebruik van bedrijfskritische SaaS oplossingen geleverd via SaaSplaza. In totdaat zijn deze partners goed voor 100 EUR miloen omzet in SaaS oplossingen.

Voor meer informatie, www.SaaSplaza.com

http://www.saasplaza.com