Virtuele game wordt realiteit op Sport Valley

03/04/2009 10:57

Provincie Drenthe

Provincie Drenthe presenteert unieke reality-game

Voor het eerst wordt een virtueel spel werkelijkheid. Met het mountainbikespel Beat the Challenge kan iedereen een eigen virtuele track ontwerpen. Deze eigen track kan via Hyves gespeeld worden door alle vrienden van de ontwerper. De virtueel best bereden track wordt realiteit op het festival Sport Valley en kan daar in het echt bereden worden. 25.000 kuub grond, een bulldozer, graafmachine en bobcat zorgen ervoor dat de virtuele track reëel wordt in Assen. Beat the Challenge kan gespeeld worden op www.sportisvet.nl.

Tijdens Sport Valley, een side-event van la Vuelta '09 Drenthe Holanda dat plaatsvindt op en rond het TT Circuit, worden de finales gehouden van Sport is vet! Jij niet! In dit sportstimuleringsprogramma maken de leerlingen van de eerste en tweede klassen van het Voortgezet Onderwijs van Drenthe kennis met de sporten free running, freestyle skaten, geocaching en freeride. De leerlingen trainen hard voor de sport die ze het leukst vinden, zo werken ze toe naar de finales van Sport is vet! Jij niet!

Eén van de onderdelen van de finales van Sport is vet! Jij niet! is een ATB-race (freeride). Die race wordt gereden op de in het echt nagebouwde virtuele track die door één van de leerlingen is ontworpen. Vanaf vandaag kan iedereen op www.sportisvet.nl zijn eigen track bouwen. Via een Hyves-gadget kan de ontworpen track in de eigen Hyves-pagina 'geplakt' worden en zo kunnen vrienden van de ontwerper de ontworpen baan racen. Iedereen kan een baan bouwen, maar alleen de leerlingen uit de klassen van de scholen in Drenthe die meedoen aan Sport is vet! Jij niet! kunnen de track die realiteit wordt winnen. De winnende leerling scoort daarnaast punten die zijn of haar klas een voorsprong geven in de finales. De klas die uiteindelijk de finales wint, verovert de allereerste Sport Valley-bokaal en wint een sportcamp voor de hele klas!

Naast de finales van Sport is vet! Jij niet! en de realiteit geworden Beat the Challenge-track vind je op Sport Valley ondermeer The Vertical Bike en The Space Bike, waarmee recht omhoog en over de kop gefietst kan worden. Ook zijn er podia met entertainment en is er een fietsmuseum. Het uiteindelijke programma van Sport Valley is nog in volle ontwikkeling, alle nieuwe toevoegingen aan het programma krijgen een plek op de website www.sportvalleydrenthe.nl.

Vanaf 30 maart zendt RTV Drenthe iedere maandag Sport Valley TV uit, het televisieprogramma over Sport Valley en Sport is vet! Jij niet! Sport Valley TV volgt de leerlingen die meedoen aan Sport is vet! Jij niet! Met interviews, achtergronden, nieuws en 'tips en trucs' van professionele sporters. Het programma is, naast de uitzendingen op RTV Drenthe, te bekijken via www.sportisvet.nl.

Sport is vet! Jij niet!, Sport Valley en Beat the Challenge zijn initiatieven van de provincie Drenthe en worden uitgevoerd door SportDrenthe in samenwerking met Artbox/YBBP. De initiatieven staan in relatie tot de komst van de Vuelta op 29 augustus 2009 naar Drenthe en liggen in het verlengde van de wens van de provincie Drenthe om zowel in topsport als breedtesport te investeren.

Benodigdheden om het virtuele spel Beat the Challenge realiteit te maken:


- 25.000 m3 zand


- 2.500 m3 aarde


- 200 houten balken (40x60x2500 mm)


- 400 houten planken (200x20x1500 mm)


- 3000 houtschroeven


- 1 grote graafmachine


- 1 bulldozer


- 1 bobcat


- 10 scheppen


- 5 harken


- 3 kruiwagens


- 1 waterpomp en een waterslang


- 1 trilplaat


- 1 bouwkeet met sanitaire voorziening


- 4 walkytalkies


- 4 schroeftolmachines


- 1 afkortzaag


- 2 handzagen


- 1 meetlint van 100 meter


- 20 landmeetpalen


- 50 dixi's


- 1 buiten aggregaat (220 volt)


- 3 legertenten inclusief grondzeilen


- Een wachttoren van 4 meter hoog


- 1 loopbrug van 5 meter


- Een tank (voor decoratie)


- Camouflage netten (voor decoratie)

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.sportisvet.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (