New Cool Collective wint de eerste Red Bull Soundclash van 2009

03/04/2009 10:51

Red Bull Nederland BV

Na een extreem heftige battle is New Cool Collective tot winnaar uitgeroepen van de eerste Red Bull Soundclash van 2009! De jonkies van Nobody Beats The Drum lieten hun tanden zien, maar moesten uiteindelijk in het stof bijten. Na een sudden death in het uitzinnige en uitverkochte Luxor Live Arnhem mocht New Cool Collective de beker in ontvangst nemen.

Bij de Red Bull Soundclash stijgen talentvolle bands in een heftige competitie boven zichzelf uit. De oude rotten van New Cool Collective bleken deze keer te sterk en te creatief voor de jonge honden van Nobody Beats The Drum. Hierbij beschikte New Cool Collective over een geheim wapen in de persoon van de Nachtburgermeester van Rotterdam, Jules Deelder. De special guest van Nobody Beats The Drum was Maurits Westerik van GEM.

Ook aan creativiteit geen gebrek aan beide kanten van het slagveld. New Cool Collective had zich voor de gelegenheid gekleed in legeruniformen. Nobody Beats The Drum beschikte over een sampler met de hoofden van de tegenstanders erop en probeerde hen op stang te jagen met uitdagende visuals. Het bleek onvoldoende om New Cool Collective van de overwinning te houden. Bij een 3-3 stand bepaalde het publiek dat New Cool Collective de beste van de avond was. Met een neuslengte, volgens host Frank Evenblij.

Red Bull Soundclash: New Cool Collective vs Nobody Beats The Drum

Referee: DJ Eni-Less, host: Jakhals Frank Evenblij

Datum: donderdag 2 april 2009

Locatie: Luxor Live, Arnhem


Noot voor de redactie:

Noot aan de redactie,