Vestia maakt winnaars New Skool Rules skolarships bekend

03/04/2009 10:50

Vestia Rotterdam Feijenoord

De winnaars van de Vestia scholarships voor New Skool Rules zijn bekend! Ruim veertig jonge ondernemers en muzikanten uit Rotterdam Zuid krijgen de unieke kans om tijdens de grootste internationale Hip-Hop en R? conferentie ter wereld de eigen carrière een gigantische boost te geven. Woningbouwcorporatie Vestia Rotterdam Feijenoord stelt de scholarships ter beschikking aan de jonge, muzikale en ondernemende bewoners uit haar gebied en wil zo te investeren in de jeugd op Zuid. Niet alleen in het kader van het jongerenjaar 2009 maar structureel.

Europa en VS bundelen muzikale krachten

New Skool Rules wordt hét moment dat Europa en de Verenigde Staten definitief kennis met elkaar maken op het gebied van moderne Hiphop, R?, dans en alle aanverwante muziekstromingen. De perfecte gelegenheid om de krachten te bundelen! Drie dagen lang ontmoeten muziek-, dans- en modeprofessionals uit meer dan twintig landen elkaar om hun kennis te delen en natuurlijk nieuw talent te scouten. De 40 gelukkige winnaars van het scholarship kunnen dat talent zijn.

Investeer in je eigen talent!

De afgelopen periode konden jonge ondernemers en muzikanten zich opgeven om kans te maken op deze unieke scholarship door hun motivatie te sturen. De veertig bewoners die deze unieke kans hebben gekregen zijn inmiddels bekend gemaakt. Ze hebben al een uitgebreide informatiesessie gevolgd om de conferentie zo optimaal mogelijk te benutten voor hun eigen carrière. Patrick Broere alias rapper 'Lord of Chaos', één van de gelukkigen; "Ik ben blij dat er zoiets groots in Rotterdam Zuid gebeurt. Ik geloof in talent dat in zichzelf wil investeren, en het is goed dat die mogelijkheid er nu is voor jongeren uit deze buurt. Ik ga deze kans optimaal benutten!"

De jongeren kunnen dankzij Vestia Rotterdam Feijenoord vijftien workshops en masterclasses volgen en zo hun internationale netwerk met de 'movers & shakers' in de New Skool muziekindustrie uitbreiden door middel van onder meer speeddates en netwerksessies. Naast de zakelijke kant vinden er ook veertig showcases plaats tijdens het bijbehorende festival van artiesten uit meer dan tien verschillende landen die de New Skool Culture uitdragen.

Over New Skool Rules

New Skool Rules is een 3-daagse internationale conferentie waarbij alles bijdraagt aan het schetsen van een beeld over de New Skool doelgroep, de sector en de wereldwijde verspreiding. New Skool Rules wil het verleden, het nu en de toekomst met elkaar verenigen en wil de sector wereldwijd een push geven door een forum te creëren.

Over Vestia

De jonge generatie heeft de toekomst. Vestia doet daarom veel voor jongeren, niet alleen in het kader van het jongerenjaar 2009 maar structureel. Vestia investeert niet alleen in nieuwe jongerenwoningen maar bijvoorbeeld ook in brede scholen. Tevens biedt Vestia stageplaatsen, werkervaringsprojecten en mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. Daarnaast faciliteert en sponsort Vestia diverse projecten op het gebied van jongerencultuur: kunst, dans, muziek, film en mode. Vestia wil jongeren stimuleren zich op een positieve manier te ontplooien.

Locaties: Maassilo Rotterdam, LCC Klooster Afrikaanderplein , Factory 010, Baroeg.

Data: 9, 10 en 11 April 2009.

Kaarten & verkooppunten www.newskoolrules.com

http://www.newskoolrules.com