Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 03-04-2009

Asielzoeker slaat ruiten in

EMMEN De politie heeft donderdamorgen een 26-jarige asielzoeker aangehouden. De man gooide op het asielzoekerscentrum aan de Wilhelmsweg in Emmen zeven ruiten in. Hij had onenigheid gehad op het centrum en koelde zijn woede op de glazen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij verklaarde spijt te hebben van zijn woede-uitbarsting. De glazengooier kon met een proces-verbaal het bureau verlaten.

Vrouw struikelt op zebrapad

KLAZIENAVEEN Een 48-jarige vrouw uit Klazienaveen is donderdagmorgen gewond geraakt bij een val in haar woonplaats. De vrouw wandelde over een zebrapad op de Van Echtenstraat en struikelde over een stoeprand. Ze verloor haar evenwicht en kwam hard in aanraking met het wegdek. Ambulancepersoneel heeft haar verwondingen bekeken. De voetgangster moest voor behandeling naar een huisartsenpost.

Automobiliste rijdt tegen voorgangster

SMILDE Een 49-jarige automobiliste uit Smilde is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Een 45-jarige vrouw uit Hoogersmilde reed op de Veenhoopsweg en wilde in haar auto afslaan. De achter haar rijdende automobiliste uit Smilde had dit te laat door en reed tegen de achterkan van de 45-jarige vrouw. De 49-jarige bestuurster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Om haar uit het voertuig te halen moest het dak worden verwijderd. De politie heeft een registratie gemaakt.

Bekeuring voor diefstal fiets

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige man uit Emmen aangehouden op de Meerstraat. De man wordt verdacht van diefstal/ heling van een fiets. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde tegenover de politie dat hij de fiets voor 125 euro had gekocht. De fiets bleek gestolen te zijn. De man kon met een bekeuring van 150 euro het bureau verlaten. De fiets is teruggegeven aan de eigenaar. (2009000872)

Politie vordert rijbewijs in

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Ter Apel ingevorderd op de Viaductstraat. De man werd tijdens een snelheidscontrole gelaserd met een snelheid van 142 kilometer per uur. De man werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009000870)

Aanrijding met licht letsel

ZUIDWOLDE Donderdagmiddag is een 16-jarige jongeman uit Veeningen licht gewond geraakt aan zijn voet door een aanrijding op de Oosterweg. De jongeman kwam op zijn bromfiets uit de richting van De Vennen gereden. Een 22-jarige automobiliste uit Linde reed in de richting van De Vennen en wilde linksaf de Hoofdstraat inslaan. Ze zag daarbij de bromfietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is naar het Bethesda Ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie heeft een registratie gemaakt. (2009000880)

Politie controleert op overlast door jeugd
EMMEN De politie heeft donderdagavond in de omgeving van het Mondriaanplein gecontroleerd onder meer op overlast veroorzaakt door jeugd. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het drinken van alcohol in het openbaar, het weggooien van afval, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het fietsen in een voetgangersgebied en het rijden met een bromfiets/motor in het centrum waar dit niet is toegestaan. Op een bepaald zagen agenten een opstootje tussen jongeren. Agenten probeerden de groep te scheiden. Eén jongeman uit Emmen (leeftijd nog onbekend) wilde na herhaaldelijk verzoek niet voldoen aan het bevel van de politie. Hij kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs. (2009000909)

Mannen aangehouden wegens bedreiging en mishandeling EMMEN De politie kreeg donderdagavond een melding dat een taxichauffeur bedreigd zou worden aan de Matissepassage. De 35-jarige chauffeur uit Emmen meldde dat de twee verdachten daarna een café waren binnengegaan. Kort daarna kwam een tweede melding bij de politie, dat in datzelfde café een ruzie zou zijn ontstaan. Een 39-jarige man uit Emmen zou onder meer in zijn neus zijn gebeten en mishandeld. Daarop zijn twee verdachten, een 27-jarige man en een 40-jarige man uit Nieuw Weerdinge, aangehouden voor beide incidenten. Ze worden verdacht verdenking van bedreiging van de taxichauffeur en mishandeling van een bezoeker van het café. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (2009000931/ 2009000932)

Mannen aangehouden wegens inbraak

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aangehouden van 18 jaar oud en 27 jaar oud uit Coevorden. Zij worden verdacht van poging tot inbraak in een woning. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek. (2009000932)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.