Politie Drenthe

Donderdag 2 april 2009

Provincie Drenthe, 02-04-2009

Emmen: fietsster beroofd van tas

Een 52-jarige fietsster uit Emmen is woensdagavond in haar woonplaats beroofd van haar tas. De Emmense werd op de Landschapslaan gedwongen te stoppen door een onbekende man. Deze persoon fietste vanaf de Boermarkelaan achter het slachtoffer aan en haalde haar in. Direct daarna zette hij zijn fiets dwars op het fietspad en griste een tas van de vrouw mee. De verdachte ging er vandoor in de richting van de Boermarkeweg en verdween in het nabijgelegen bos. De onbekende fietser zou een donkergekleurde man zijn en droeg een capuchon strak over zijn hoofd. De politie heeft aangifte opgenomen en doet onderzoek.

Emmen: Rotterdammer in bezit van drugs

De politie heeft woensdagmiddag in Emmen een 19-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij in het bezit was van drugs. Agenten zagen de man in een auto in de Wekingeslag en vertrouwden het niet. De automobilist kreeg een stopteken en werd gevraagd zijn identiteitsbewijs te laten zien. Die kon hij niet tonen. Nadat de dienders een kijkje namen in zijn auto, vonden ze diverse soorten drugs. Later bleek de verdachte ruim 40 gram hard- en softdrugs bij zich te hebben. De Rotterdammer verklaarde bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Emmen: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagmiddag op de Dordseweg in Emmen een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 44 voertuigen gecontroleerd en moesten 37 bestuurders een blaastest doen. Geen van de gecontroleerde personen bleek te hebben gedronken. Er werden wel 14 bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen. Zo droegen 7 automobilisten geen veiligheidsgordel. Daarnaast werden boetes uitgedeeld omdat autoruiten te donker waren, uitlaten teveel lawaai maakten en autopapieren niet getoond konden worden.

Assen: bestuurder scootmobiel gewond

Een 80-jarige inwoner van Assen is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij uit zijn scootmobiel was gevallen. De man reed op de Overcingelllaan toen hij door onbekende oorzaak viel. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage.

Emmen: vijftal aangehouden na onenigheid

De politie heeft woensdagavond in de Druwerbrink in Emmen vijf mannen uit Emmen en Amsterdam aangehouden. Het vijftal, in de leeftijd van 27 t/m 67 jaar, had onenigheid gekregen met een inwoner van Emmen (leeftijd onbekend). De mannen gingen zonder toestemming van de Emmenaar zijn woning binnen en bedreigden hem daar. Ook werden spullen vernield. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer doet aangifte.