Scania


2009-04-03

Nieuwe Scania XPi vijfasser voor Cnossen

Breda, 3 april 2009 - Fa. Cnossen te Jutrijp (Friesland) heeft onlangs een nieuwe Scania R400LB10x4*6HNA naloopasser in gebruik genomen.

Het Scania-chassis is uitgerust met de 400 pk / 2100 Nm sterke XPI motor en opgebouwd met een betonmixer van Mulder. Dankzij de XPI motor voldoet de truck aan de toekomstige Euro 5 norm zonder gebruik te maken van AdBlue. Het voertuig is verder voorzien van de Scania CR16 dagcabine die de chauffeur met zijn hoge positie veel overzicht biedt. De Scania is afgeleverd door de Scaniavestiging te Joure.

Fa. Cnossen is een familiebedrijf met meer dan 40 jarig ervaring. Het bedrijf is werkzaam in het transport van zand/grind/bouwmateriaal en beton. De 2e generatie, Harm en Michiel Cnossen nemen meer en meer het stokje over van vader Frans Cnossen. De samenwerking tussen Cnossen en Scania kan omschreven worden als een hecht partnership.

Met deze nieuwe compacte Scania, die vrijwel compleet af-fabriek werd afgeleverd, is het mogelijk een hoog laadvermogen te combineren met een traditioneel uitgevoerd chassis. Het unieke modulaire specificatiesysteem van Scania speelt hierin een belangrijke rol. Met Scania Opticruise, schijfremmen rondom en een royale R-cabine is het aangenaam werken. De 400 pk / 2100 Nm sterke XPI Euro-5 motor gaat mede voor een hoog rendement zorgen.

Cnossen-2009-332
Maar liefst 2100 Nm Scania XPI kracht voor de nieuwe vijfassige betonmixer van Cnossen.