Politie Hollands Midden

Datum: 3 april 2009

Leiden Onderzoek verkeersongeval De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding op de Haagweg op donderdag 2 april om 14.45 uur. Een 44 jarige scooterrijder uit Leiden reed over de Haagweg en bij rood licht de kruising met de Da Costastraat op. Een 10 jarige fietser, een plaatsgenoot, stond op de Haagweg bij de verkeerslichten te wachten tot hij groen kreeg. De jongen reed bij groen licht de kruising over op het moment dat de scooterrijder door rood licht reed. Hierop ontstond tussen hen een aanrijding. Beiden werden voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Daar werd van de scooterrijder een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk rijden onder invloed van alcohol.

Waddinxveen Verkeersongeval Donderdag 2 april even voor 19.00 uur vond op de Bredeweg een verkeersongeval plaats. Een 53 jarige motorrijder uit Bergambacht reed over het fietspad langs de Transportweg. Op de T-splitsing verleende hij geen voorrang aan een van links komende vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur, een 30 jarige man uit Ahrenshage (D), reed over de Transportweg vanuit de richting Bredeweg. De chauffeur sloeg rechtsaf en wilde een terrein oprijden. Bij deze manoeuvre kwam hij in botsing met de motorrijder die over het fietspad reed. De motorrijder werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Snelheidscontrole na klachten buurt Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft donderdag 2 april op verzoek van het politieteam Gouda een snelheidscontrole gehouden op de Reigerstraat. Buurtbewoners hadden geklaagd over de snelheid van automobilisten op deze weg. Omdat op de Reigerstraat naast woonhuizen ook een basisschool staat, maken buurtbewoners zich zorgen over de verkeersveiligheid. De politie doet hier met de snelheidscontroles onderzoek naar. Donderdag reden 78 bestuurders te hard (4,3%). Er waren 1804 passanten. De maximum toegestane snelheid is 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/uur.

Gouda Politie onderzoekt overval in cafetaria De politie stelt een onderzoek in naar een overval in een cafetaria aan de Ruigenburg in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 april. Volgens twee medewerkers drongen twee gemaskerde personen rond 00.20 uur via de achterdeur de zaak binnen. Hierop ontstond een gevecht waarna de personen de zaak verlieten en wegrenden. Ze wisten vermoedelijk door het tumult toch ongezien geld te stelen. Een van de medewerkers is achter de personen aangerend, maar zag ze niet meer in de omgeving.

--- einde berichten ---
---Politie Hollands Midden