Gemeente Rotterdam

30 dagen lang gratis verblijf in een appartement op de Kop van Zuid. Jeroen Rosier, een 24-jarige student journalistiek uit Tilburg, is vanaf vandaag de gelukkige bewoner van een compleet gerenoveerd appartement in het t Leidsche Veem op de Wilhelminapier.

In het kader van de studentencampagne RotterdamLife, live it kreeg hij vanmiddag het allereerste 30-dagen RotterdamLife Proefabonnement uitgereikt uit handen van wethouder Harbers. Naast een maand lang gratis verblijf is Jeroen hiermee de komende 30 dagen in het bezit van een fiets, een sportschoolabonnement en enkele vrijkaarten van het Rotterdams Uitburo. Met tevens een welkomstpakket voorzien van een Rotterdams kookboek, tal van informatie over de Maasstad en een digitale videocamera kan hij de stad de komende maand volop beleven en vastleggen.
De studentencampagne RotterdamLife, live it is eerder deze maand van start gegaan met als doel het trekken en behouden van young professionals voor Rotterdam. Tijdens de Erasmus open dag Master werden het nieuwe online studentenplatform www.rotterdamlife.com en de RotterdamLife Proefabonnementen al op ludieke wijze gepresenteerd. Studenten ontvingen deze dag een RotterdamLife-sleutelhanger waarvan slechts één sleutel paste op het studentenhuis op de stand van RotterdamLife.
De gelukkige winnaar, Jeroen Rosier, kreeg vandaag de originele sleutel uitgereikt door wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu). Hij is hiermee de eerste student die per direct intrekt in een volledig gemeubileerd appartement in het pakhuis t Leidsche Veem. Een appartement dat speciaal voor dit project ter beschikking is gesteld door RotterdamLife. Dit voormalige pakhuis op de Kop van Zuid is een fantastische locatie aan de voet van de Erasmusbrug .Alle accommodaties die beschikbaar zijn gemaakt voor deze abonnementen hebben een mooie ligging ten opzichte van het centrum van de stad en bieden studenten de ideale gelegenheid om Rotterdam optimaal te ontdekken en ervaren, aldus wethouder Harbers.
Ook Jeroen toonde zich zichtbaar enthousiast over zijn nieuwe woonruimte. Ik ben echt ontzettend blij dat ik hier een maand kan verblijven en wil graag iedereen bedanken die dit project mogelijk maakt. Ik ben benieuwd hoe Rotterdam me gaat bevallen. Wie weet ga ik hier wel nooit meer weg.
RotterdamLife proefabonnementen
Het RotterdamLife proefabonnement is uitermate geschikt om studenten die wel in de Maasstad studeren, maar hier niet woonachtig zijn, kennis te laten maken met Rotterdam. Het abonnement is er in twee varianten: het 2 dagen en 30 dagen abonnement. Met een maandabonnement verzekeren deelnemers zich van 30 dagen een gemeubileerd appartement, fiets, een maand lang sportschool aangeboden door Fitness First en verschillende vrijkaartjes van het Rotterdams Uitburo. De kosten bedragen slechts 149 euro. Het 2 dagenabonnement biedt voor 22 euro een overnachting, een huurfiets en een avondje uit. Om in aanmerking te komen voor de RotterdamLife Proefabonnementen kunnen studenten zich inschrijven via www.rotterdamlife.com.
RotterdamLife, live it
RotterdamLife, live it is een samenwerking van diverse partijen waaronder Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, InHolland, Stadswonen, Rotterdam Marketing en gemeente Rotterdam met als doel Rotterdam meer te profileren als stad voor studenten en young professionals. RotterdamLife, voorheen Rotterdam Student City, stimuleert initiatieven op het gebied van wonen, werken en leven in Rotterdam. Stage&Wonen en Topappartementen zijn bekende projecten van RotterdamLife.

Noot voor de redactie,