Gemeente Westervoort

Aftrap buurtbemiddeling

foto ondertekening buurtbemiddeling.jpg

Vanaf 1 april kunnen de bewoners uit de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar een beroep doen op de vrijwilligers van Buurtbemiddeling.

12 vrijwilligers staan in de startblokken om buren bij irritaties en conflicten met elkaar in gesprek te brengen en te helpen bij het vinden van een duurzame oplossing voor hun problemen. Zij hebben onlangs de basistraining met goed gevolg afgerond en ontvingen dinsdagavond 31 maart hun certificaat van Buurtbemiddelaar.

Ook is het convenant voor dit project op deze avond ondertekend door de wethouders van de betrokken gemeenten, woningcorporaties Baston en Vivare, de politie en de uitvoerder Rijnstad. Hiermee is de ondersteuning en uitvoering van het project gewaarborgd voor een eerste periode van 3 jaar.

De projectcoördinator Petra Thissen is erg te spreken over de net getrainde groep vrijwilligers: "Deze mensen zijn erg betrokken en gedreven. Het is een enthousiaste groep mensen met uitstekende bemiddelingsvaardigheden en zij hebben hun hart op de juiste plek zitten. Zij zullen zich tot het uiterste inzetten om de ruziënde buren weer met elkaar in gesprek te brengen".

Petra Thissen is al 3 jaar actief als coördinator voor Buurtbemiddeling in Arnhem. De resultaten zijn dermate positief dat de initiatiefnemers van het project in Arnhem onlangs hebben besloten om het project te continueren voor wederom 3 jaar. In Arnhem weten steeds meer burgers zelf de weg naar Buurtbemiddeling te vinden. Petra Thissen: " En dat is natuurlijk ook de bedoeling hier in de Liemers.

Buurtbemiddeling bel je op het moment dat je er zelf niet meer uitkomt met je buren of buurtgenoten. De politie of woningcorporatie erbij roepen is vaak een stap te ver. Vrijwilligers van Buurtbemiddeling krijgen vaak veel gedaan. Dit komt door hun neutrale houding en het feit dat ze geen instantie of wet vertegenwoordigen. Zij helpen de buren om zelf een oplossing met elkaar te vinden die voor beide partijen goed voelt. Het is zo belangrijk om je prettig en veilig in je eigen huis en buurt te voelen."

Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van Duiven, Westervoort en Zevenaar. Zij kunnen zich telefonisch of per email melden. We willen onze groep vrijwilligers nog uitbreiden tot ongeveer 15 personen, dus kandidaten kunnen zich nog steeds aanmelden.

Buurtbemiddeling de Liemers, Kastanjelaan 7 in Duiven. Op maandag en donderdag bereikbaar tussen 9 en 16 uur.
Telnr. 0316-283624, of per email: bbmdeliemers@rijnstad.nl

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl