RTL Group

Haarlemse Eelco wint hoofdprijs Deal Or No Deal

Gisteravond, donderdag 2 april, viel voor het eerst in Nederland de gigantische hoofdprijs van 250.000 in het dagelijkse, superspannende RTL 5-spelprogramma Postcode Loterij Deal Or No Deal. In een zenuwslopende uitzending kreeg Eelco, een 24-jarige student Geschiedenis uit Haarlem, het voor elkaar om niet te zwichten voor de biedingen van de bank. Het ultieme geluk stond aan zijn zijde toen hij op het laatst zijn eigen doos moest openen en daar de hoofdprijs van 250.000 in bleek te zitten.

Presentator Beau van Erven Dorens en kandidaat Eelco stonden tijdens het gehele spelprogramma onder hoogspanning. Met zijn tweeën wisten zij desondanks het hoofd koel te houden en de rust te bewaren. Eelco werd telefonisch bijgestaan door zijn vriendin, die niet in de studio aanwezig kon zijn. Met een biertje in zijn hand en een stukje logica, besloot Eelco telkens resoluut elk bod van de bank af te slaan. Toen bleek dat er alleen nog de gigantische bedragen van 125.000 en 250.000 in het spel meededen, wist Eelco dat het hoe dan ook goed zou aflopen. Voor de toekomstig docent Geschiedenis is de hoofdprijs een zeer welkome aanvulling op zijn bankrekening.

Uitzending: RTL 5, maandag tot en met vrijdag tussen 20.00 en 20.30 uur.
Website: rtl.nl/dealornodeal

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.