Gemeente Binnenmaas

Binnenmaas en Cromstrijen verdelen aanmoedigingsprijs Roparunstad van het jaar

De gemeenten Binnenmaas en Cromstrijen zijn er uit. Samen met de vrijwilligers van de doorkomstcomités en van de deelnemende teams schoven zij vier instellingen naar voren die zij ieder een bedrag van 25.000,00 willen schenken. Beide colleges van Binnenmaas en Cromstrijen stemden in met dit voorstel.

Goede doelen

Het geldbedrag van 100.000,00 wordt gelijkwaardig verdeeld onder de Hospice Hoeksche Waard, SVEN Samen Voor Een Nieuwe Start, Stichting Ambulance Wens en Stichting Geven om Jong leven. Deze doelen zetten zich allen in voor kankerpatiënten die woonachtig zijn in de Hoeksche Waard en/of gevestigd zijn in de Hoeksche Waard.

Aanmoedigingsprijs

Eind 2008 ontvingen de gemeente Binnenmaas en de gemeente Cromstrijen ieder een cheque ter waarde van 50.000,00 tijdens een gala van de Roparun. Deze cheques ontvingen de gemeenten als aanmoedigingsprijs voor Roparunstad van het jaar 2008. De gemeenten hebben deze prijs te danken aan de vrijwilligers en de Roparunteams uit de Hoeksche Waard die vorig jaar zorgden voor een onvergetelijke doorkomst van de Roparun in Binnenmaas en Cromstrijen. Beide gemeenten kregen de opdracht om dit geld te schenken aan doelen die binnen de doelstelling van de Roparun liggen: trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Officiële uitreiking

De uitreiking aan de goede doelen vindt eind mei plaats nadat de gemeenteraden van Binnenmaas en Cromstrijen in het kader van de rechtmatigheid hierover formeel besluiten. Deze uitreiking zal feestelijk plaatsvinden met de goede doelen en de vrijwilligers van de doorkomstcomités en de Roparunteams uit de Hoeksche Waard.