Gemeente Laarbeek


Opening uitkijktoren bij sluis 6 in Beek en Donk

BEEK EN DONK - Op zaterdagmorgen 28 maart is door wethouder Biemans samen met de initiatiefnemer, de heer Van Schijndel, officieel de tijdelijke uitkijktoren bij sluis 6 geopend.

Aangezien er vaak mensen naar de bouwactiviteiten bij sluis 6 staan te kijken is vorig jaar door wethouder Biemans voorgesteld om bij sluis 6 een tijdelijk uitkijkpunt te maken. De aannemer heeft in november 2008 een aanvraag ingediend voor het oprichten van de uitkijktoren aan de Vincent van Goghlaan. De gemeente heeft een ontheffing van het bestemmingsplan verleend voor de bouw van de tijdelijke uitkijktoren.

Rijkswaterstaat en aannemer BAM hebben voor de buurtbewoners een open dag gekoppeld aan deze opening en ze hebben rondleidingen bij de sluis gegeven. De bewoners werden met koffie en cake ontvangen in de bouwkeet, waar ook nog een kleine expositie van de werkzaamheden te zien was. En waar het, in tegenstelling tot buiten, gelukkig droog was.

Als u ook een kijkje op de uitkijktoren wilt nemen, bent u daar van harte welkom. Een mooie gelegenheid om de werkzaamheden aan de sluis te volgen.