Gemeente Putten

Start tweede HPV vaccinatieronde

GGD Gelre-IJssel is gestart met de tweede HPV vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker. Deze vaccinatiereeks bestaat uit drie prikken en wordt in september afgerond.
Meisjes die in maart niet geprikt zijn, maar toch nog willen beginnen met de vaccinatie, kunnen zich melden op de locatie die vermeld staat in de uitnodigingsbrief (zie ook http://www.ggdgelre-ijssel.nl//HPV).

Deze groep krijgt de mogelijkheid om de tweede prik te halen op 4 juni a.s. tussen 16.00 en 18.00 uur op een van de volgende GGD locaties:
* GGD: Deventerstraat 43
7311 LV APELDOORN

* GGD: Schurenstraat 8a
7413 RA DEVENTER

* GGD: Gezellenlaan 10
7005 AZ DOETINCHEM

* GGD: Oosteinde 17
3842 DR HARDERWIJK

De serie van 3 vaccinaties kan dan alsnog worden afgerond in september op 1 van de 36 priklocaties. Ondanks de tegenvallende opkomst in de eerste ronde in maart heeft GGD Gelre-IJssel besloten de 36 priklocaties aan te houden voor deze inhaalcampagne, zodat de reistijd beperkt blijft.

Oproepschema Epe en Lichtenvoorde
In het oproepschema voor de gemeenten Epe en Lichtenvoorde is een fout geslopen. Hier wordt geprikt tot uiterlijk 18.00 uur in plaats van de vermelde 20.00 uur.

Oproep vaccinatie september
In augustus ontvangen alle meisjes behorend tot de doelgroep een oproep voor de derde vaccinatie in september. Meisjes die tot dan toe
1 of geen vaccinatie hebben gehaald, krijgen een herhalingsoproep. Ook worden in augustus de meisjes opgeroepen voor de structurele vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Dit zijn alle meisjes die dit jaar uiterlijk eind augustus 12 jaar worden.