Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Lintje voor Piet Burgstad uit Leidschendam

3 april 2009 - Op woensdag 1 april heeft burgemeester Hans van der Sluijs aan de heer P. Burgstad een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Burgstad was op 1 april 25 jaar vrijwilliger bij het zorgcentrum WZH Schoorwijck in Leidschendam. Hij bezorgt zes dagen per week de post en de kranten van 56 bewoners van de aanleunwoningen en appartementen van het zorgcentrum Schoorwijck. Ondanks zijn leeftijd, hij is 85 jaar, komt hij zes dagen per week, iedere ochtend op de fiets, door weer en wind. Voor deze bewoners is hij een belangrijk sociaal contact en een altijd luisterend oor.
Na zijn postronde brengt hij, op de fiets, de uitgaande post van WZH Schoorwijck in Leidschendam rond.

Eens in de twee weken organiseert hij samen met zijn vrouw een bingo voor de bewoners.
Hij ondersteunt bij alle activiteiten, zoals contactmiddagen, kerst- en nieuwjaarsactiviteiten en grote festiviteiten van het zorgcentrum.

Piet Burgstad is te karakteriseren als een vrijwilliger die een groot deel van zijn leven ten dienste stelt van de samenleving, een grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid toont en daarmee beslist een voorbeeldfunctie vervult.

De heer en mevrouw Burgstad en burgemeester Van der Sluijs