Solar Kart Race 2009 op Avantis

02/04/2009 09:10

Solland Solar

Zonnerace voor scholieren na succes op herhaling

Heerlen (2 april 2009) - Vrijdag 3 april organiseren Solland Solar, Science & Business Parc Avantis, de Kamer van Koophandel Limburg en Naebers Elektrotechniek voor de tweede keer de Solar Kart Race. Een 600 meter lang parcours op de binnenring van Avantis vormt vanaf 11.00 uur het strijdtoneel waarop vijf scholen laten zien wie zijn tot solar kart omgebouwde woestijnbuggy het snelst laat rijden. De voertuigen worden verder beoordeeld op uiterlijke presentatie en technische bijzonderheden.

Na het succes van vorig jaar werd besloten de Solar Kart Race een vervolg te geven. Het Sophanium College (Gulpen) kwam in 2008 als winnaar uit de bus.

De Solar Kart Race maakt deel uit van het Euregionale onderwijsproject Grensverleggend Opleiden van de Kamer van Koophandel en het IHK Aken, waarbij scholen en instellingen aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens werken aan een doorlopende leerlijn vmbo-mbo. Een van de uitgangspunten is studenten en leerlingen via levensechte opdrachten bijzondere praktijkervaring te laten opdoen.

Belangstellenden kunnen de Solar Kart Race kosteloos bijwonen. Op loopafstand van het parcours is bovendien gedurende de ochtend gelegenheid om in het complex van Solland Solar presentaties over zonne-energie bij te wonen. Naebers Elektro-Techniek, eveneens gevestigd op Avantis, houdt op 3 april ter gelegenheid van dit evenement een open dag.

In verband met de geldende veiligheidsvoorschriften wordt u verzocht tijdens de presentaties de aanwijzingen van het Solland-personeel op te volgen.

Solar Kart Race

Vrijdag 3 april

Avantis Business & Science Park

p/a Bohr 10-12, Heerlen

Opening: 11.00 uur, burgemeester A.M.G. Gresel (Heerlen)

Toegang: gratis


Noot voor de redactie:


Noot voor de redacties (