Gemeente Bodegraven

Eerste paal Residence Willem de Zwijger door Wethouder Bouwens

Samenwerking gemeente Bodegraven met AM sleutel tot succes

Op vrijdag 3 april om kwart voor vier `s middags slaat wethouder Bouwens de eerste paal voor de bouw van Residence Willem de Zwijger in Bodegraven. Het gaat om een herontwikkeling waarbij drie voormalige kaaspakhuizen plaats maken voor een complex met 38 appartementen. Wethouder Bouwens: "Ik ben blij dat er gestart wordt met de bouw van de Residence Willem de Zwijger. Blij voor de toekomstige bewoners, die een mooi appartement op een mooie plek in Bodegraven verwerven."

Het nieuw te bouwen complex ligt dicht bij de voorzieningen in het centrum van Bodegraven waardoor winkels en ook het recent geopende woon-zorgcomplex De Meent op loopafstand liggen. De prachtige polder Bodegraven Noord ligt praktisch om de hoek. Deze polder wordt binnenkort met een natuurwandelpad ontsloten. "Juist in deze stroevere economische tijden laten we met de bouw van de Residence Willem de Zwijger zien dat samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid een antwoord biedt.", aldus Bouwens.

De Noordrand van Bodegraven ondergaat de komende jaren een flinke metamorfose. Verouderde portiekflats worden vervangen door moderne wooncomplexen in een hoogwaar-dig openbaar gebied.