Gemeente Utrecht

Opknapbeurt Bosje van Goes in Utrecht feestelijk afgesloten

De opknapbeurt van het Bosje van Goes in Vleuten-De Meern is afgerond. De paden zijn toegankelijker gemaakt, de gemeente heeft bankjes geplaatst en het groen is afgestemd op de vogels, vlinders, vissen, libellen en kleine zoogdieren zoals konijnen en egels. Om dit aan wandelaars kenbaar te maken, zijn er drie informatieborden geplaatst. Wethouder Bosch onthult de borden op vrijdag 3 april.

Op de borden bij het Bosje van Goes staat informatie over de geschiedenis van het gebied, de voorkomende flora en fauna en de recente aanpassingen van het bos. Het is een manier om wandelaars attent te maken op de groene gebieden die deel uitmaken van de stedelijke groenstructuur van Utrecht. Deze groenstructuur verbindt groene plekken in de stad met elkaar zodat planten en dieren zich beter kunnen verplaatsen door de stad. Andere plaatsen in Vleuten waar informatieborden staan zijn het Mauritspark en de Rijnbedding.

Na de officiële onthulling planten de betrokken bewoners sneeuwklokjes in het bosje. Deze activiteit vormt de symbolische afsluiting van de opknapbeurt van het Bosje van Goes.
Gemeente Utrecht